Încep controalele de sărbători. Comercianţii şi producătorii verificaţi la sânge
0Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj vor demara pe tot parcursul lunii decembrie o serie de controle în toate unităţile alimentare, în special în cele de procesare a produselor de carne şi pereparate din carne din judeţ. Controale vor începe în data de 1 decembrie.
După cum a explicat Mircea Martin, director executiv al DSVSA Sălaj, în perioada 1-12 decembrie inspectorii instituţiei vor efectua un control propriu, urmând ca după această dată verificările să se desfăşoare în colaborare cu reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj. Potrivit lui Martin, toate produsele care vor ajunge în casele sălăjenilor în preajma sărbătorilor de iarnă vor fi verificate iar inspectorii DSVSA Sălaj vor fi „cu ochii” pe carne şi produsele din carne. Controalele se vor realiza în toate marile magazine, macelării şi în pieţe din întregul judeţ. Reprezentanţii instituţiei avertizează că vor aplica amenzi drastice tuturor comercianţilor care nu repectă legea şi periclitează siguranţa şi sănătatea consumatorilor. De controale nu vor scăpa nici cei care vând, produse alimentare şi de patiserie, dulciuri, jucării, detergenţi şi în special decoraţiuni de sărbători.