Încă un tânăr din Sălaj a ajuns după gratii în cazul traficului de cannabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii grupării vindeau doza la preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei
Membrii grupării vindeau doza la preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei

După cei cinci traficanţi de cannabis prinşi luna trecută în flagrant de oamenii legii sălăjeni şi maramureşeni pe o stradă din Baia Mare, în timp ce încercau să vândă droguri unui client, un al membru al aceleiaşi grupări a fost identificat şi prins de poliţişti, aflându-se acum în spatele gratiilor în stare de arest preventiv.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sălaj au continuat activităţile investigative şi de cercetare privind reţeaua constituită la inceputul anului 2011 pe raza judetului Sălaj, implicată în traficul şi consumul drogurilor de risc (cannabis), în care sunt cercetate mai multe persoane din judeţele Sălaj şi Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc.

Este vorba despre un tânăr din localitatea Bodia, pe nume Claudiu Venus H., la care poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sălaj au efectuat miercuri, 29 februarie, o percheziţie domiciliară, în urma căreia acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior a fost prezentat Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată emiţând mandat pentru 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Reamintim că o reţea de trafic de droguri de risc (cannabis) formată din cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani a fost destructurată la mijlocul lunii februarie de poliţişti, sub îndrumarea procurorului şef al DIICOT Biroului Teritorial Sălaj, Dan Buduşan. Trei dintre tineri erau din Sălaj, având domiciliile în localităţile Someş Odorhei.

Potrivit informaţiilor furnizate de cel care a coordonat acţiunea ce a dus la prinderea celor cinci, procurorul şef al DIICOT Sălaj Dan Buduşan, tinerii sunt în vizorul oamenilor legii încă de la începutul anului trecut. La identificarea şi destructurarea reţelei au lucrat, în toată această perioadă, lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj. Trei dintre cei cinci tineri sunt din localitatea sălăjeană Someş Odorhei, iar ceilalţi doi sunt din judeţul Maramureş. Cei trei tineri îşi procurau marfa - cannabis - din Baia Mare, iar ulterior o vindeau pentru sume cuprinse între 50 şi 70 de lei unor tineri şi tinere din Someş Odorhei şi Jibou. Potrivit şefului SCCO Sălaj, Ioan Filip, traficanţii îşi racolau clienţii în barurile din cele două localităţi, dar şi la petrecerile private la care ei participau. De regulă, clienţii lor erau tineri din cele două localităţi, cei mai mulţi dintre ei studenţi. O parte din droguri le foloseau pentru consum propriu, fiind ei înşişi consumatori de cannabis.

Patru dintre ei, prinşi în flagrant la Baia Mare

Patru dintre cei cinci traficanţi au fost prinşi vineri în flagrant în timp ce încercau să vândă droguri unui client, pe o stradă din cartierul Săsar din Baia Mare. Flagrantul s-a desfăşurat sub coordonarea procurorul şef al DIICOT Sălaj şi cu participarea lurătorilor SCCO Sălaj şi Maramureş, ai serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, ai IPJ Sălaj şi ai SIPI Sălaj. De asemenea, la prinderea traficanţilor a fost folosit şi un echipaj canin al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj.

Printre cei patru tineri prinşi în flagrant s-au regăsit doi dintre sălăjeni şi ambii maramureşeni. Cel de-al cincilea a fost prins şi el ulterior. Asupra lor şi în cele două maşini cu care se aflau poliţiştii au găsit 10 baghete, lungi de şase - şapte centimetri fiecare, în care se afla o substanţă vegetală care, în urma analizei efectuate de un laborator de specialitate din Cluj Napoca, a rezultat că este cannabis.

Doi dintre cei cinci au fost prezentaţi sâmbătă Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă. Este vorba despre Paul Bogdan Ionuţ S., din Baia Mare, şi Traian Marius R., din Someş Odorhei. Instanţa a admis cererea procurorului DIICOT doar în cazul primului, tânărul din Someş Odorhei urmând să fie cercetat în stare de libertate cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Măsura de a nu părăsi ţara a fost dispusă şi în cazul celorlalţi trei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite