Încă o tranşă de vouchere „Rabla“ pentru sălăjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesorii de rable se pot duce de astăzi să şi le caseze la colectorii de autovehicule uzate din judeţ, care au primit ieri încă o tranşă de vouchere. În Sălaj sunt patru colectori autorizaţi pentru Programul „Rabla“: REMAT, Balti Dob, Mivas Trans Corporation din Zalău şi Vanbarex SRL din Sărmăşag.

Sălăjenii care mai au încă maşini vechi de casat pot merge de mâine la cei patru colectori autorizaţi din judeţ, programaţi astăzi să ridice de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) o nouă tranşă de vouchere pentru Programul „Rabla“. Ar putea fi vorba despre ultima tranşă, pentru că, potrivit reprezentanţilor REMAT Zalău, unde au fost casate în ultimele luni prin acest program o mie de maşini, cererea de vouchere a scăzut în Sălaj de zece ori faţă de perioada de vârf.


Reamintim că pentru fiecare maşină veche predată, proprietarul primeşte prin Programul „Rabla“ un voucher în valoare de 3.800 de lei, pe care îl poate folosi la cumpărarea unei maşini noi. Pentru că de anul acesta la cumpărarea unui autovehicul nou se acceptă până trei vouchere, pe seama Programului „Rabla s-a dezvoltat o adevărată piaţă neagră a acestor tichete, unde cei care şi-au casat maşinile fără intenţia de a-şi cumpăra alta nouă le vând celor interesaţi. Preţul de tranzacţionare a voucherelor pe piaţa neagră este mult sub valoarea lor nominală, media fiind undeva între 1.200 şi 1.500 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite