Încă o amânare în procesul dintre Prefectura Sălaj şi Primăria Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecarea procesului în care Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a chemat în instanţă Primăria Zalău pe motiv că aceasta din urmă ar fi atribuit ilegal mai multe locuinţe ANL a fost amânată din nou. Noul termen de judecată este 4 martie 2011.

Cazul ar fi trebuit să fie judecat ieri la Tribunalul Sălaj, după ce primul termen, 14 ianuarie, a fost amânat pe motiv că, Prefectura, printr-o precizare depusă la dosar, a cerut introducerea în cauză a titularilor contractelor de închiriere şi a municipiului Zalău. Amânarea de ieri este justificată, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului, judecătorul Balazs Arpad, de faptul că cele două părţi, Prefectura şi Primăria, au solicitat acest lucru în scopul de a-şi pregăti mai bine strategiile juridice.

Reamintim că, în baza unor sesizări primite de la mai multe persoane, Instituţia Prefectului acuză Primăria Municipiului Zalău că ar fi atribuit unor familii locuinţe ANL în baza unor cereri de adopţie care nu mai erau valabile. Subprefectul Onorica Abrudanu spune că situaţia este cu atât mai gravă cu cât reprezentanţii Primăriei fuseseră informaţi cu privire la lipsa de valabilitate a acestor cereri anterior stabilirii listei beneficiarilor. „Aceste persoane au obţinut un punctaj mare cu zece puncte pentru că şi-au depus cererile pentru adopţie. Ei ar fi trebuit ca în termen de şase luni să se prezinte la Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj şi să continue formalităţile în vederea obţinerii atestatului pentru adopţie, însă nu s-au mai dus. Ca urmare, după şase luni, aceste cereri şi-au pierdut valabilitatea”, precizează subprefectul Onorica Abrudanu.Ilegalitatea ar consta – subliniază suprefectul - în faptul că primăria avea cunoştinţă de lipsa de valabilitate a acestor cereri, deoarece DGASPC a trimis înştiinţare cu adresă oficială chiar înainte de şedinţa de consiliu în care a fost aprobată repartizarea locuinţelor, dar nu s-a ţinut cont de ea.

Onorica Abrudanu spune că ceea ce s-a întâmplat în 2010 la repartizarea locuinţelor ANL nu este "Absolut deloc întâmplător. Am aflat că şi în 2009 s-a procedat la fel, iar familiile respective nu au adoptat copii nici până acum".

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite