FOTO Inaugurare cu cântec la Casa Municipală de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea Casei Municipale de Cultură
Inaugurarea Casei Municipale de Cultură

Primul spectacol desfăşurat în noul sediu al Casei Municipale de Cultură a Zalău a avut loc vineri, 1 iunie, şi i-a avut ca protagonişti pe cei mai tineri şi mai frumoşi dansatori din oraş: copiii de la Ansamblul folcloric "Columna".

Chiar dacă imobilul, proaspăt reabilitat, a fost dat în folosinţă încă din luna aprilie, primul spectacol organizat acolo a avut loc abia vineri, 1 iunie. Oficialităţile au profitat de acest moment şi au tăiat, simbolic, panglica inaugurală, iar copiii Ansamblului "Columna", ce funcţionează pe lângă Casa Municipală de Cultură, au demonstrat prin evoluţiile lor că merită un sediu atât de frumos, unde să se poată pregăti în condiţii civilizate pentru spectacole.

Inaugurarea Casei Municipale de Cultură

CLICK AICI PENTRU GALERIE

Primii au intrat în scenă începătorii, care, pregătiţi ca la carte de instructorii Gabriela şi Marin Hoss, au impresionat audienţa, formată în mare parte din părinţi şi din bunici, cu precizia cu care au executat paşii unui dans de sub Codru. Au urmat apoi copiii de la "Columna mică", aşa cum sunt numiţi ei de.. cunoscători, care au adăugat la dansul de Codru şi unul de pe Valea Agrijului. Spectacolul a fost completat de evoluţiile "Columnei mijlocii" şi a "Columnei mari", dar şi cu momente susţinute de soliştii vocali ai ansamblului. Acompaniamentul instrumental a fost asigurat, ca de fiecare dată, de orchestra Ansamblului Artistic "Porolissum", condusă de maestrul Grigore Grigoruţ.

Investiţiie de aproape 1,5 milioane de lei

Casa Municipală de Cultură funcţionează de la începutul lunii aprilie 2012 în imobilul care a găzduit până nu demult Clubul Tineretului. Clădirea a făcut în ultimele luni obiectul unor lucrări de reabilitare, suportate de primărie, necesare dată fiind starea de degradare extremă în care se afla. Valoarea lucrărilor  contractate a fost de 1.440.944,27 lei cu TVA şi au constat, în principal, în recompartimentări necesare asigurării funcţiunilor de sală de spectacole şi sediu administrativ. Aceste lucrări au presupus inclusiv înlocuirea integrală a instalaţiilor electrice, termice, sanitare şi utilizare gaz. De asemenea, în vederea creşterii confortului termic şi a reducerii consumurilor şi costurilor energetice, s-au executat lucrările de izolare termică a faţadelor, termoizolarea şi hidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie tip termopan. Odată cu sediul cel nou, casa Municipală de Cultură are şi un manager numit prin concurs, după ce Gabriela Hossu, care a ocupat cu delegaţie această funcţie în ultimii ani, a promovat cu nota maximă concursul organizat în acest sens de Primăria Municipiului Zalău, în subordinea căreia funcţionează.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite