În plină criză, Tenaris investeşte 50 de milioane de dolari la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania TenarisSilcotub investeşte peste 50 de milioane de dolari într-o nouă linie de producţie la fabrica din Zalău. Noua linie va fi gata în luna aprilie şi va da de lucru la 90 de angajaţi.

În timp ce alte companii îşi relochează fabricile din România sau, în cel mai bun caz, dau doar oameni afară, TenarisSilcotub face la Zalău investiţii şi angajări. O nouă linie de producţie, care va costa compania peste 50 de milioane de dolari, este în curs de realizare, iar conducerea de la Zalău promite că în următorii trei ani vor mai fi investiţi în fabrica de aici încă aproape 100 de milioane de dolari. Anunţul a fost făcut ieri chiar de către vicepreşedintele Tenaris şi managerul fabricii din Zalău, Gabriel Podskubka, care a precizat că noua linie de producţie va fi gata în luna aprilie 2012 şi va da de lucru la 90 de persoane.

În noile hale, aflate în plin proces de construcţie, se vor produce ţevi energetice care vor fi folosite „în multe din centralele electrice pe gaz şi pe cărbune care se vor construi în următorii ani în întreaga lume”, explică vicepreşedinele companiei. Gabriel Podskubka susţine că gazul şi cărbunele reprezintă cea mai viabilă sursă de producere a energiei electrice pe plan mondial şi că acesta este principalul motiv pentru care compania pe care o reprezintă a ales să investească în această direcţie. „Generarea de energie electrică pe baza surselor regenerabile este bună, dar nu suficientă. În privinţa energiei nucleare, atitudinea factorilor de decizie ai lumii s-a schimbat foarte mult după accidentul din Japonia. Aşa că rămâne gazul natural şi cărbunele, pentru care au apărut noi tehnologii de extragere”, explică el. Ca piaţă de desfacere pentru ţevile ce vor fi produse la Zalău, compania are în vedere în special pieţele din China şi India, ţări bogate în rezerve de cărbune, dar şi Europa, Orientul Mijlociu şi restul Asiei.

TenarisSilcotub produce şi acum astfel de ţevi – fiind singurul producător din ţară – însă la o capacitate foarte mică. Odată cu punerea în funcţiune a noii linii de producţie, capacitatea va ajunge la 75.000 de tone pe an.

În topul exportatorilor

Potrivit lui Gabriel Podskubka, TenarisSilcotub exportă, în prezent, aproximativ 80 la sută din ţeava produsă în România. Cu aceste date, compania se numără printre principalii exportatori de aici, ocupând poziţia a 21-a la nivel naţional.

Cifră: 150 de persoane au fost angajate, numai în ultimul an, la fabrica din Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite