In memoriam Gheorghe Raus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Raus
Gheorghe Raus

Fostul redactor şef al ziarului Graiul Sălajului, jurnalistul Gheorghe Raus, a trecut luni, 2 iulie, în veşnicie, la vârsta de 63 de ani.

Decesul cunoscutului jurnalist s-a petrecut în Ungaria, unde acesta se afla împreună cu soţia şi cu un grup de prieteni, alături de care se întorcea dintr-un concediu petrecut în Austria. Din relatările soţiei sale, Doina, se pare că regretatului om de presă i s-a făcut brusc rău luni dimineaţa – probabil pe fondul problemelor sale cu inima - murind aproape instantaneu.


Gheorghe Raus s-a născut la Băbeni în 2 ianuarie 1949. A făcut şcoala generală în satul natal, după care a urmat cursurile Liceului Teoretic din Jibou (actualul „Ion Agârbiceanu). După terminarea liceului a intrat la Facultatea de Jurnalistică din Bucureşti, angajându-se încă din timpul facultăţii – mai întâi ca şi corector, iar apoi ca şi redactor – la ziarul „Năzuinţa”, devenit ulterior „Graiul Sălajului” căruia i-a rămas fidel până la capăt.


În 1990, la transformarea „Năzuinţei” în „Graiul Sălajului”, Gheorghe Raus devine redactorul şef al noului ziar, funcţie pe care a îndeplinit-o până în 1992. Redevine redactor şef în 1996, păstrând funcţia până în 2000, când preia funcţia de director al Tipografiei Graiul Sălajului. Din 2005 preia şi conducerea redacţiei fiind directorul „Graiului Sălajului” (ziar şi tipografie). Şi-a încetat colaborarea cu ziarul căruia i-a dedicat întreaga sa activitate profesională în 2009, decizia de a se pensiona fiind luată pe fondul unor probleme de sănătate.


Gheorghe Raus era căsătorit şi avea o fiică, medic stomatolog în Cluj Napoca. În urmă cu un an, fiica sa i-a făcut cea mai mare bucurie, dăruindu-i o nepoţică, Ioana. Sâmbătă micuţa îşi aştepta bunicul să se joace cu ea la aniversarea unui anişor. Din păcate, acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite