În comuna Agrij va fi construit un centru de zi pentru copiii celor care muncesc în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Agrij va avea un centru de zi pentru copii. Primarul Pamfil Berar spune că centrul ar putea fi finalizat în acest an.

Centrul de zi va putea găzdui 25 de copii, care vor beneficia de masă, joc, bibliotecă, sală de lectură şi un profesor sau educator care-i va ajuta să-şi facă temele. Primarul Pamfil Berar spune că se impunea existenţa acestui centru deoarece sunt foarte mulţi copii lăsaţi în grija bunicilor de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate, sau copii proveniţi din familii sărace, care au probleme de diverse feluri. "Centrul va avea bucătărie, toalete pentru băieţi şi fete, săli de lectură, bibliotecă. Copiii cu probleme sau cei ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate vor putea veni aici să mănânce, să se joace, să citească şi să înveţe", spune Pamfil Berar.
Centrul de zi este finanţat prin măsura 322, împreună cu reţeaua de canalizare-epurare la nivelul comunei, cu extinderea reţelei de alimentare cu apă, asfaltarea unor drumuri şi reabilitarea căminului cultural din satul Răstolţu Deşert. Centrul costă aproape 450.000 de lei (129.690 de euro), bani proveniţi de la UE. Primarul spune că atât TVA-ul pentru această sumă, cât şi utilităţile, branşamentele şi întreţinerea facilităţii va fi contribuţia autorităţii locale.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite