În ce colegii se anunţă cele mai aprige bătălii electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona oraşului Şimleu Silvaniei se dovedeşte a fi una extrem de atractivă pentru partidele politice, care s-au luptat să-şi numească acolo candidaţi cu şanse cât mai mari de câştig la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Dacă iniţial părea un colegiu ca şi câştigat de fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, deputat în exerciţiu din partea PDL, în urma unor schimbări spectaculoase pe scena politică lucrurile s-au complicat extrem de mult în Colegiul nr.1 Şimleu Silvaniei. Astfel, trecerea la Partidul Poporului Dan Diaconescu a preşedintelui Organizaţiei Şimleu a PSD, Gavril Biriş, trecere anunţată marţi seară, ar putea creşte şansele la voturi a candidatului PP-DD din acest colegiu, Ioan Mocan, cu atât mai mult cu cât acesta se bucura deja de o suficientă notorietate în zonă. USL merge pe Colegiul Şimleu cu liberalul Dorel Oros, fost preşedinte Romsilva şi actual director al Direcţiei Silvice Sălaj, iar UDMR –ul, cu profesorul Papp Lajos Levente.

În lupta pentru un mandat de senator, cel mai echilibrat colegiu din Sălaj pare a fi tot un colegiu din zonă, mai exact Colegiul nr.1 Şimleu Silvaniei – Cehu Silvaniei, câştigat de regulă de UDMR, dar unde uniunea a decis anul acesta să-l schimbe de câştigătorul ultimelor mandate, senatorul Fekete Andras, cu fostul prefect al judeţului, Vegh Alexandru, cu mai puţină notorietate în zonă mai ales că, spre deosebire de Fekete, nici nu este originar din Şimleu. PDL-ul merge pe mâna omului de afaceri local Dumitru Blaga, iar USL-ul îl aruncă în luptă pe liberalul Călin Băgărean. Surpriza colegiului este fostul preşedinte al Organizaţiei Şimleu a PSD, Gavril Biriş, care s-a înscris marţi seara în PP-DD, acceptând să fie candidatul formaţiunii pentru un mandat de senator în Colegiul nr.1.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite