În Sălaj nu mai sunt bani de „Casa verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în alte judeţe lumea nu se înghesuie să-şi instaleze sisteme de încălzire ecologice, pe bani din Fondul de Mediu , alocarea pentru Sălaj s-a epuizat. Deja la APM Sălaj s-a întocmit listă de aşteptare.

Suma alocată judeţului nostru pentru persoanele fizice care doresc să îşi instaleze sisteme de încălzire bazate pe surse regenerabile, prin programul „Casa verde”, s-a epuizat. Daniela Noje, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj, a afirmat că s-au depus 210 de dosare până la consumarea a 1,25 milioane de lei.

Potrivit reprezentantului APM Sălaj, până în prezent s-au mai preluat 15 solicitări pe listă de aşteptare. „Sunt mai multe judeţe unde nu s-a manifestat interes pentru program, sperăm să fie redistribuite fondurile. Deocamdată noi preluăm dosarele până în momentul în care ni se spune stop”, a adăuga Noje.

90 la sută dintre sălăjeni au cerut finanţare pentru instalarea panourilor solare, pentru care se acordă până la 6.000 de lei. Pentru a primi finanţarea trebuie să fii persoană fizică, proprietar sau coproprietar al imobilului unde se instalează sistemul de încălzire, nu are datorii la bugetul de stat şi nu a încălcat legile de protecţie a mediului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite