Împărţirea medicilor veterinari, o mişcare logică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dizolvarea Agenţiei Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi împărţirea medicilor veterinari între Ministerul Agriculturii şi cel al Sănătăţii îi revoltă foarte tare pe aceştia. Însă conducătorii structurilor care ar urma să-i preia, şi anume Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) şi Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP), sunt de părere că este o mişcare logică.

Astfel, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, afirmă că se discută de multă vreme de această restructurare, având în vedere că unele activităţi ale veterinarilor se suprapuneau peste cele ale inspectorilor sanitari. „Este vorba despre controlul alimentelor, care a fost segmentat între instituţii, iar activităţile se suprapuneau uneori. Tocmai de aceea am avut un protocol de colaborare şi am făcut echipe mixte de control şi, din câte ştiu eu, acest protocol a funcţionat aici la nivel local”, precizează Ligia Marincaş. Ea subliniază că nu a văzut nici un act oficial care să confirme restructurarea.
De cealaltă parte, directorul DADR Sălaj, Ioan Bujiţă, spune că într-adevăr partea de zootehnie este normal să treacă la Ministerul Agriculturii. „Veterinarii au rolul lor, nimeni nu poate contesta asta. Însă în unele şi-au depăşit competenţa, iar în unele nu-şi făceau datoria. Cred că sunt domenii care nu ar fi trebuit de la început să fie la ei. A da verdicte asupra igienei alimentare e exagerat. La Agricultură bănuiesc că va trece inspecţia în zootehnie, verificarea Registrului Genealogic, inventarierea animalelor, verificarea şi autorizarea fermelor”, declară Bujiţă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite