ISU reangajează o parte din pompierii daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj are loc săptămâna viitoare o selecţie în vederea  reangajării a opt dintre pompierii concediaţi.

Pompierii  sălăjeni care sunt trecuţi pe lista disponibilizaţilor vor putea participa în cursul săptămânii viitoare la o selecţie în vederea reangajării lor, după ce conducerea instituţiei a găsit opt posturi vacante. Selecţia  va consta într-o probă de evaluare a activităţii profesionale pentru aceste posturi, ce se va desfăşura în perioada 9-10 august la  sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU )Sălaj. Potrivit unor informaţii  furnizate de ISU Sălaj este vorba despre opt posturi  vacante destinate în exculsivitate subofiţerilor care ocupă funcţii de telefonişti, agenţi de pază şi conducători auto.  

34 de candidaţi pe opt locuri

Până în prezent  la selecţia pentru ocuparea celor opt posturi  vacante de la ISU Sălaj s-au înscris 34 dintre pompierii disponibilizaţi în etapa de restructurare din luna iulie. După cum a explicat Andrian Chichişan, inspectorul şef al ISU Sălaj, „nu este vorba despre un concurs propriu –zis de angajare, ci de o selecţie de departajare între candidaţii care nu au reuşit să treacă testările anterioare”. Iniţial, la nivelul judeţului Sălaj, numărul angajaţilor ISU care au fost vizaţi de disponibilizare a fost de 44 de cadre. Numărul lor a scăzut după ce, patru angajaţi au demisionat. Cei care nu vor reuşit să treacă nici selecţia de evaluare de săptămâna viitoare vor intra în şomaj începând cu cea de-a doua jumătate a lunii septembrie. Principalul criteriu de disponibilizare la ISU „Porolissum” a fost raportul dintre numărul de locuitori pe care îi are judeţul şi angajaţii ISU Sălaj, dar şi dezvoltarea economică a zonei. 

Alte angajări la 1 ianuarie 2012

Un nou val de angajări la pompieri se anunţă la începutul anului viitor, fiind  vorba de încadrarea în muncă a proaspeţilor absolvenţi ai şcolilor de specialitate şi ai Faculţăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Angajarea acestora este obligatorie, conform contractului încheiat între ei şi minister la începutul perioadei de şcolarizare.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite