ISJ Sălaj verifică pregătirea şcolilor pentru noul an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii şcolari vor să se asigure că fiecare unitate de învăţământ din judeţ îşi va primi pe 13 septembrie copiii în bune condiţii. Se va verifica asigurarea necesarului de posturi şi a numărului de elevi, precum şi condiţiile de şcolarizare a elevilor. Ca noutate, profesorii vor primi ca sarcina să-i convingă pe elevii cu risc de abandon şcolar să-şi continue studiile.

În perioada 13 august -10 septembrie, inspectorii şcolari se vor deplasa în toate unităţile de învăţământ cu personalitate juridică pentru a verifica dacă sunt pregătite pentru a începe în bune condiţii anul şcolar.

Potrivit lui Ioan Abrudan, inspector şcolar general, se verifică existenţa şi cunoaşterea curriculei şcolare, încadrarea cadrelor didactice pe posturi, realizare planului de şcolarizare şi se inventariază copiii care nu s-au înscris până acum la şcoală.

150 copii s-au oprit la clasa a VIII-a


Ultimul obiectiv are în vedere luarea unor măsuri de prevenire a abandonului şcolar. Abrudan a declarat că, în momentul de faţă, mai sunt aproximativ 150 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris încă la liceu.

"Unii au plecat la liceele din alte judeţe şi nu putem ţine o astfel de evidenţă. Ne-am propus să luăm legătura cu ei pentru a diminua abandonul şcolar. Ne facem un obiectiv din a mobiliza, prin intermediul cadrelor didactice şi părinţilor, elevii să-şi continue studiile obligatorii, cel puţin", a explicat inspectorul şcolar general.

 În 10 septembrie va avea loc a IV-a, şi ultima, etapă pentru repartizarea absolvenţilor pe locurile rămase libere în licee şi şcoli profesionale. Abrudan spune că planul de şcolarizare a  fost astfel conceput încât fiecare absolvent să aibă un loc în învăţământul liceal. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite