I-a dat în cap unui vecin şi a scăpat doar cu închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătaia a avut loc la începutul lunii martie în prezenţa poliţiştilor din localitate
Bătaia a avut loc la începutul lunii martie în prezenţa poliţiştilor din localitate

Tânărul din localitatea Ip care i-a dat cu bâta-n cap unui vecin la începutul lunii martie scapă de închisoare. Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis zilele trecută să-i dea acestuia patru ani de închisoare, însă cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

M.Istvan, tânărul de 21 de ani din comunitatea de romi din Ip, care l-a lovit cu o bâtă în cap pe un vecin de-al său, într-un scandal desfăşurat în comunitate chiar în prezenţa poliţiştilor (care anchetau acolo un furt), a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, pe durata unui termen de încercare de 6 ani.  Mai usturătoare sunt despăgubirile civile dispuse de judecătorii Tribunalului Sălaj în acest dosar: 13.000 lei către victima sa, 3.181 lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, unde a fost tratată victima, 562.60 lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj Zalău şi de 2.853,44 lei, (sumă ce va fi actualizată cu dobânda oficială a B.N.R, de la data producerii evenimentului-03.03.2012- şi până la data plăţii), către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău (unde a fost, de asemenea, tratată victima).

Fapta pentru care a fost condamnat tânărul s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 martie 2012 în comunitatea de romi din Ip, în momentrul în care poliţiştii din localitate se aflau acolo pentru a cerceta un furt produs în noaptea respectivă în Ip. Conform obiceiului etniei, s-au adunat cu toţii într-un anumit loc, moment în care a izbunit un conflict între tânăr şi un vecin. În încăierare, Istvan a luat o bâtă şi i-a aplicat vecinului său mai întâi o lovitură în picior, apoi în cap, provocându-i răni grave pentru care a fost nevoie de transferul său de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău la cel din Cluj Napoca.

Tânărul a fost judecat şi condamnat pentru tentativă de omor.




Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite