Hram la Schitul Bobota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii ortodocşi sunt aşteptaţi de monahii din Bobota , încă de joi seara, la slujbele care vor marca sărbătoarea „Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul”, patronul spiritual al bisericii construite la margine de pădure.

Părintele Pahomie, egumenul schitului Bobota, ne-a declarat că obştea monahală va începe rugăciunea încă de joi seara, cu o zi înainte de Sărbătorea „Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul”.

„Vineri, la sfânta Liturghie vor sluji mai mulţi preoţi conduşi de Preasfinţitul Părinte Petroniu. Aşteptăm, ca în fiecare an, cât mai mulţi credincioşi care să ni se alăture în bucuria rugăciunii”, spune părintele Pahomie.

Schitul Bobota a apărut la marginea pădurii, din localitatea cu acelaşi nume, în anul 2004, când a fost pusă piatra de temelie pentru biserică. În momentul de faţă, potrivit informaţiilor postate pe site ul Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, la schit vieţuiesc patru monahi, conduşi de egumenul Pahomie.

Biserica şi schitul sunt situate aproape de limita cu judeţul Satu Mare, la aproximativ 2 kilometri de drumul european 81.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite