Hoţ "în serie", prins de poliţişti după ce a dat iama prin mai multe gospodării din Plopiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respectând proverbul potrivit căruia "Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba", un hoţ  de 26 de ani din Plopiş a ajuns din nou pe mâna poliţiştilor, după ce numai cu câteva luni înainte a scăpat la milimetru de închisoare, fiind condamnat la doi ani, însă cu suspendare, pentru furt calificat.

Tănărul, N.C., şi-a început cariera de hoţ, potrivit poliţiştilor, în 2009, când l-a "uşurat" de un localnic din Plopiş de bunuri în valoare de 2.000 de lei. Un an mai târziu, în 2010, a furat alteo persoane bunuri în valoare de 2.500 de lei. Prejudiciul nu a fost recuperat, iar în 9 decembrie 2010, Judecătoria Şimleu Silvaniei la condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat - informează Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Faptul că a trecut atât de aproape de închisoare nu la speriat pe hoţ, astfel că în noapte de 10 spre 1 martie 2011 a lovit din nou. Şi de această dată, în gospodăria unui consătean din Plopiş, de la care a furat bunuri în valoare de aproximativ 3.000 de lei. El a fost identificat în cursul zilei de joi, 30 martie, pe raza comunei Plopiş, de poliţiştii Postului de Poliţie Plopiş, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Sălaj, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi predat păgubitului. 

Tânărul este cercetat acum  în stare de libertate pentru săvârşirea unei noi infracţiuni de furt calificat, poliţiştii încercând să afle şi dacă el se face vinovat şi de alte infracţiuni.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite