Greu cu examenele: trei profesori s-au retras de la definitivat când au văzut subiectele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele vor fi afişate luni, 23 iulie
Rezultatele vor fi afişate luni, 23 iulie

Dintre cei 80 de dascăli sălăjeni care ar fi trebuit să susţină, ieri, proba scrisă a examenului de acordare a definitivării în învăţământ, patru au ales să nu se prezinte deloc la examen, iar trei s-au retras după ce au văzut subiectele.

Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar Ioan Opriş, la examenul de definitivat care s-a desfăşurat ieri la Grupul Şcolar "Voievodul Gelu" ar fi trebuit să se prezinte 80 de cadre didactice din judeţ, câte au obţinut cel puţin media 7 la inspecţiile la clasă derulate în intervalul 1 noiembrie 2011 - 5 iulie 2012. Patru dintre ele au ales, însă, să absenteze, iar alţi trei au decis să se retragă după ce au văzut subiectele. Candidaţii retraşi au dreptul de a solicita anularea lucrării pe baza unei declaraţii. În acest caz, lucrările nu sunt evaluate, iar candidaţii respectivi pot să se reînscrie în sesiunea următoare.

Cele 73 de lucrări rămase au fost duse în cursul zilei de astăzi pentru a fi evaluate în centrele universitare Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Sibou, Cluj Napoca şi iaşi. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 23 iulie. În zilele de 23 şi 24 iulie vor fi înregistrate eventualele contestaţii, procedură urmată de transmiterea acestora la centrele de reevaluare. Soluţionarea contestaţiilor este prevăzută pentru data de 25 iulie, iar o zi mai târziu, în 26 iulie, vor fi afişate rezultate finale (în centrele de examen). Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite