Grădiniţa care trezeşte vecinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de alarmă montat la Grădiniţa cu program prelungit nr.10 din Zalău se porneşte, din senin, aproape noapte de noapte, trezindu-i din somn la ore imposibile pe locatarii din zonă iar situaţia durează de aproape doi ani de zile.

Alarma de la Grădiniţa cu program prelungit nr.10 Zalău (din spatele Casei Armatei) i-a adus la disperare pe locatarii din zonă, după ce de când a fost montată – în urmă cu aproximativ doi ani – porneşte din senin aproape noapte de noapte, mai cu seamă în vacanţe. „Sunt săptămâni în care porneşte şi de două trei ori. Şi de fiecare dată la ore „obscene””, povesteşte Andreea Marton, o locatară care s-a mutat numai de câteva luni în zonă dar care spune că vecinii ei se plâng că situaţia durează de mai mulţi ani, adică din momentul în care a fost montată alarma. Andreea spune că alarma merge timp de câteva minute, suficient pentru a trezi pe toată lumea, după care se opreşte.
Şi se opreşte pentru că acolo ajung poliţiştii locali, deoarece alarma este conectată la dispeceratul instituţiei, care trimite imediat un echipaj acolo pentru a verifica dacă nu cumva alarma este declanşată de o intrare prin efracţie. „Şi pe noi ne deranjează că tot mergem acolo degeaba. Pentru că nu a fost vorba niciodată de intrare prin efracţie. De fiecare dată, alarma a pornit pentru că angajaţii de acolo au lăsat geamuri deschise, iar curentul a activat senzorii de mişcare. Avem şi noi limite de benzină, de oameni, pe care le tot depăşim mergând degeaba la grădiniţele uitate cu geamurile deschise”, susţine Lucian Trif, purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale Zalău. Trif spune că incidente similare au loc şi la o altă grădiniţă din Zalău – Dumbrava Minunată, însă acolo grădiniţa este situată la o distanţă mai mare de blocuri, iar pornirea alarmei deranjează mai puţin.


„Porneşte de la ţânţari sau de la muşte...”


De cealaltă parte, reprezentanţii grădiniţei spun că nu geamurile lăsate deschise ar fi de vină, ci sistemul de alarmă, care ar fi „prea sensibil”. „Geamurile sunt verificate. Nu rămân deschise, cu excepţia celui de la magazie, unde nu este senzor. Numai dacă nu cumva este prea sensibil şi porneşte de la ţânţari sau de la muşte”, ne-a declarat o angajată a grădiniţei. Ea spune că a primit mai multe sesizări de la locatarii din zonă, prin intermediul poliţiştilor locali, despre alarma care se tot porneşte noaptea şi că a trimis Primăriei Zalău în 19 iulie o adresă prin care solicită trimiterea unei firme specializate care să regleze sensibilitatea senzorilor.
Problema este că tocmai când conducerea grădiniţei s-a decis să rezolve problema, primăria a rămas fără contract cu firmă de mentenanţă. „A existat un contract cu o firmă din Galaţi, dar acesta a expirat şi nu s-a încheiat încă un nou contract”, ne-a explicat situaţia Paul Maghiu, reprezentantul biroului de presă al primăriei, care ne-a dat, în acelaşi timp, asigurări că „în cel mai scurt timp se va încheia un nou contract cu o firmă din Zalău şi problema se va rezolva”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite