Gospodărie în flăcări la Bobota din cauza unui coş de fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor la coşurile de fum, tot mai multe gospodării din raza judeţului Sălaj sunt cuprinse de flăcări iar proprietarii acestora solicită sprijinul pompierilor militari.

După ce în cursul zilei de 22 ianuarie, pompierii militari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum”  Sălaj au intervenit să stingă două incendii cauzate de coşurile de fum, azi dimineaţă în jurul orei 07,29 aceştia au  fost chemaţi, pentru a stinge un incendiu la o gospodărie din localitatea Bobota. Cauza? Coşul de fun deteriorat. Lucian  Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj a precizat că la stingerea incendiului au intervenit pompierii secţiei Şimleu Silvaniei şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sărmăşag. Până la lichidarea în totalitate a incendiului, flăcările au mistuit materialele lemnoase din componenţa acoperişului.

Măsuri de prevenirea incendiilor  pentru coşurile de fum

Pentru prevenirea incendiilor este indicată izolarea coşurilor de fum faţă de elementele combustibile ale planşeelor şi acoperişurilor şi nu este permis ca în acestea să fie zidite elemente combustibile ale acoperişului, planşeului, etc.. De asemenea, coşurile  trebuie prelungite deasupra acoperişului cu circa 0,5 - 0,8 metri iar cele de zid trebuie permanent întreţinute fără crăpături şi curăţate. Reprezentanţii ISU Sălaj, reamintesc că este  total interzisă  folosirea coşurilor netencuite iar burlanele din metal nu trebuie instalate la o distanţă mai mică de 70 cm faţă de pereţii de scândură sau paiantă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite