Glumă sau nu: Prefectul de Sălaj vrea reorganizare, dar cu Zalău capitală regională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zalăul - capitală regională şi comasarea comunelor cu mai puţin de 5.000 de locuitori. Sunt câteva dintre reperele reorganizării, aduse azi în discuţie de conducerea Instituţiei Prefectului.

Discuţia despre reorganizarea administrativă a României, care ar putea arunca în aer coaliţia de la guvernare, pune pe poziţii diferite cei doi oameni politici din conducerea apolitică a Instituţiei Prefectului. Pe de-o parte, prefectul Alexandru Vegh, propulsat în funcţie de UDMR, a refuzat să de declare, direct, în favoarea ori defavoarea proiectului de regionalizare propus de PDL, preferând, totuşi, să asocieze iniţiativa cu cuvintele "moarte, omor, sinucidere". Mai în glumă, mai în serios, el a spus că ar fi de acord cu o reprganizare administrativă a ţării, dacă aceasta ar face din Zalău capitala unei regiuni. "Eu aş fi de acord, dar cu centrul la Zalău, pentru că este, oricum, oraşul situat chiar în centrul regiunii", a declarat, zâmbind, prefectul.

De cealaltă parte, Onorica Abrudanu, subprefectul pus în funcţie de PDL, susţine că reorganizarea nu este doar o măsură necesară, ci şi una obligatorie. "Eu cred că toată lumea este conştientă că această reorganizare trebuia făcută cu mulţi ani înainte, dar nimeni nu a avut curajul necesar pentru a o face", spune subprefectul. Onorica Abrudanu a mai completat că, aşa după cum a declarat ea în urmă cu câteva zile pentru Adevărul de Seară de Zalău şi după cum a subliniat aseară şi preşedintele Traian Băsescu, reorganizarea va trebui făcută şi la nivel de comune. Mai exact, comunele mici vor fi comasate, astfel încât să nu mai avem nici o astfel de unitate adminsitrativ-teritorială cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

În acest moment, potrivit prefectului, doar două comune corespund acestui criteriu: Crasna şi Sărmăşag.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite