Sălaj: Gloriile Elcond fac legea în voleiul din MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa jandarmilor din Zalău, formată în mare parte din foşti jucători profesionişti, este campioana Ministerului Administraţiei şi InternelorMultipla campioană naţională la volei, Elcond retrăieşte gloria de altădată în stil...cazon. Câţiva dintre foştii componenţi ai Elcondului, ajunşi între timp angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, au reclădit echipa şi fac performanţă în Ministerul Administraţ

De patru ani, de când la nivelul Ministerului Administraţiei de Internelor (MAI) se organizează campionatul naţional de volei, echipa din Zalău a fost, de fiecare dată, fie vicecampioană, în 2007 şi 2008, fie campioană, cum s-a întâmplat anul trecut, când turneul final s-a ţinut la Zalău, dar şi anul acesta. Titlul suprem pe MAI în 2010 a fost câştigat la sfârşitul săptămânii trecute, la Slatina, unde jandarmii sălăjeni s-au luptat la fileu cu cele mai bune 15 echipe din ţară.

Fost căpitan de naţională, şef peste jandarmi

Jucătorul de bază al echipei jandarmilor, care a băgat spaima în adversari prin atacurile sale năprasnice la fileu, este Mircea Abraham, nimeni altul decât fostul mare campion, care a fost opt ani căpitan al echipei naţionale de volei a României şi de şase ori campion naţional cu echipele de club la care a jucat, de trei ori cu Elcondul şi tot de trei ori cu Deltacons Tulcea.

Abraham mai are în palmares şi şase Cupe ale României la volei, două obţinute pe vremea când juca la Elcond, trei cu Deltacons şi una cu Dinamo Bucureşti.

A venit la Jandarmi în urmă cu patru ani, odată cu retragerea din viaţa competiţională. A renunţat însă doar la voileiul profesionist, pentru că de atunci joacă la echipa Inspectoratului de Jandarmi.

Mircea Abraham nu este singurul jucător profesionist din echipa jandarmilor. Alături de el sunt şi Ionel Codeus, fost component al echipelor Elcond şi Silvania, Cristian Boroeanu, de trei ori campion naţional cu Elcondul şi fost jucător la Universitatea Cluj, Prescom Braşov şi Phoenix Şimleu, Ioan Hodişan, jucător la Elcond şi la Silvania, Dan Hadade, cândva jucător la Silvania şi vicecampion naţional de juniori, şi Ionuţ Buciu, vicecampion  naţional de junori cu Clubul Sportiv Şcolar Zalău.

Cei care nu au făcut sport de performanţă, precum Lucian Ionuţaş şi Nicolae Lehene, reuşesc prin pasiune să facă faţă nivelului impus de experimentaţii lor colegi.

Recompensă financiară pentru campioni

Performanţa jandarmilor sălăjeni va fi recompensată financiar, spune maiorul Adrian Bărburaş, alta decât „recompensa“ dată de stat: reducerea cu 25 la sută a salariilor. Deşi rezultatul lor ar justifica şi o avansare în grad înainte de termen, maiorul spune că deocamdată  nu se poate pune problema asta. „Sunt vremuri prea grele, prea nesigure“, spune el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite