„Gladiatorul“ lui Sobi Cseh a ajuns la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sută de copii şi tineri certaţi cu legea ori proveniţi din familii sărace sau din centrele de plasament din judeţ vor putea fi aduşi pe calea cea bună printr-un program gândit şi implementat de celebrul cascador Sobi Cseh.

Celebrul cascador Sobi Cseh vrea să-i ajute pe copiii şi tinerii cu probleme din Sălaj. Asociaţia sa, „Gladiator“, va implementa şi la Zalău, în premieră după Bucureşti (sectorul 3), un program de educare prin sport pentru o sută de copii şi tineri cu probleme de comportament (violenţă, consum de alcool, droguri, furturi) sau proveniţi din familii sărace şi centre de plasament.

Sobi, convins de un cascador din Zalău

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi este intermediat de un cascador din Zalău, Cristian Macai, care l-a cunoscut pe Sobi Cseh şi l-a convins să le acorde şi copiilor din Sălaj şansa de a participa la un astfel de program.

Chiar dacă Sobi Cseh n-a reuşit să ajungă, la acest sfârşit de săptămână la Zalău, aşa cum promisese, pentru a-şi promova programul, Cristian Macai, ajutat de un experimentat cascador din Cluj, Dan Lucaciu, şi de alţi câţiva prieteni, a făcut ieri, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, o demonstraţie de cascadorie şi arte marţiale pentru a exemplifica activităţile programului.

Rata de succes a programului: 90 la sută


„Timp de un an de zile, cei o sută de copii vor participa, de trei ori pe săptămână, la antrenamente de box, arte marţiale, căţărări, escaladă, gimnastică spaţială, jocuri colective şi vor învăţa şi câteva elemente de cascadorie. După fiecare antrenament, fiecare din cei o sută de copii va fi monitorizat şi evaluat, pentru a se vedea evoluţia sa din punct de vedere al motricităţii, dar şi al comportamentului social“, explică Macai. El susţine ca rata de succes a programului, din constatările de la Bucureşti, este de aproxiamtiv 90 la sută. „Aceşti copii nu mai revin la comportamentul de la care au plecat: nu mai dau nimănui în cap, nu mai fură, nu mai consumă alcool“, precizează cascadorul.

Sobi Cseh va veni la Zalău o dată pe lună

Antrenamentele propriu-zise vor începe după ce Consiliul Judeţean va termina de pus la punct sala de sport de la fosta Şcoală nr.13, unde se va derula programul, şi după ce DGASPC va alege cei o sută de copii. Cristian Macai spune că, din acel moment, Sobi Cseh va veni pentru a fi alături de copiii din Zalău cel puţin o dată pe lună.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite