Gheorghe Stanciu: "Peste o mie de firme din alte părţi lucrează în Sălaj"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Stanciu, candidatul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, îşi continuă declaraţiile potrivit cărora autorităţile locale nu fac nimic pentru a ajuta firmele din judeţ să aibă acces la licitaţiile pentru achiziţia lucrărilor publice, susţinând că în acest fel banii Sălajului se duc în economia altor judeţe.

Într-o conferinţă de presă organizată marţi, 22 mai, Stanciu a declarat că, din informaţiile sale, "sunt peste o mie de firme care lucrează în Sălaj, dar care au sediul în altă parte". El spune că, pe lângă faptul că asta creşte bunăstarea unor firme din alte judeţe, taxele şi impozitele plătite de aceste firme către bugete locale şi judeţene de acolo ajută şi autorităţile respective, în loc ca aceşti bani să contribuie la dezvoltarea Sălajului. Stanciu a mai declarat, şi cu alte ocazii, că acest lucru se întâmplă pentru că autorităţile publice locale şi judeţene fac în aşa fel caietele de sarcini încât firmele din Sălaj, multe dintre ele societăţi noi şi cu activitate mai redusă, nu pot participa la licitaţii. "Ei (autorităţile - n.r.) spun că nu pot să facă altfel pentru că nu le lasă legea. Dar d-aia avem reprezentanţi în Parlament, să lupte să schimbe legea", completează el.

Deşi nu se consideră un nostalgic, Gheorghe Stanciu spune că "dezvoltarea economică a judeţului a fost mult mai bine organizată în perioada comunistă" şi nu vede cu ochi buni concentrarea industriei în Zalău. "Trebuie să ducem angajatorii cât mai aproape de oameni, pentru a le da posibilitatea să ajungă repede acasă după serviciu şi să poată, astfel, să se mai ocupe şi de o mică afacere, pentru familie", crede el.

Stanciu mai spune că dezvoltarea judeţului va trebui să se centreze şi pe agricultură, sector care, în opinia sa, acum este "zero", iar în privinţa turismului el susţine că strategia de promovare a Sălajului turistic ar trebui să aibă în prim plan imaginea lui Corneliu Coposu şi Iuliu Maniu, în principal prin punerea în valoare a muzeului de la Bobota şi a casei memoriale de la Bădăcin.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite