Gheorghe Stanciu: "Firmele sălăjene sunt obstrucţionate să participe la licitaţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat la preşedinţia Consiliul Judeţean Sălaj, Gheorghe Stanciu, a declarat marţi, 15 mai, într-o conferinţă de presă, că este deranjat că, prin modul în care sunt întocmite caietele de sarcini,  firmele sălăjene sunt împiedicate să participe la licitaţiile pentru lucrări publice, acestea ajungând să lucreze "la mâna a treia".

"Singurul lucru pentru care vreau să fac politică este faptul că mă deranjează că firmele sălăjene, care ar trebui să fie motorul economiei, sunt obstrucţionate să participe la licitaţii la nivel local şi judeţean - ce să mai vorbim despre cele de pe plan naţional, care sunt împărţite pe clanuri", a declarat el, într-o conferinţă de presă, organizată ieri la sediul PNŢCD Sălaj. Stanciu spune că acest lucru se întâmplă din cauza condiţiilor impuse de instituţiile publice în caietele de sarcini, condiţii care sunt făcute "în aşa fel încât nu pto să participe la licitaţie decât firmele cu cifră de afaceri foarte mare şi cre au mai avut lucrări". Candidaţul PNŢCD, el însuşi om de afaceri, spune că, până la urmă, prin subcontractări succesive, tot firmele din Sălaj ajung, de regulă, să lucreze efectiv, dar o fac "la mâna a treia" şi, evident, pe mai puţini bani.

Legat oarecum de acest aspect, Stanciu a dat şi un alt exemplu prin care banii Sălajului se duc în economia altor judeţe. Este vorba despre Compania de Apă "Someş" Cluj, care a preluat de mai mulţi ani administrarea sistemului de apă - canal din Sălaj. "Gândiţi-vă cât de bine vă era la oricare dacă cineva vă punea în braţe o companie funcţională. Cum a fost pusă în braţe unor clujeni, toate impozitele şi taxele se plătesc la Cluj", se justifică el.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite