Gerul şi ninsoarea nu-i scapă de şcoală pe elevii din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălajul se numără printre cele 16 judeţe din ţară în care cursurile se desfăşoară în condiţii normale în toate unităţile de învăţământ. La nivel naţional astăzi sunt închise, potrivit raportărilor centralizate de Ministerul Educaţiei, aproape 2.700 de şcoli.

Niciuna dintre cele aproximativ 500 de unităţi de învăţământ din Sălaj nu îşi închide astăzi porţile din cauza gerulului sau a zăpezii. Cel puţin asta susţine inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, care spune că a transmis conducerilor acestor unităţi să comunice orice problemă care ar putea împiedica desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor, iar până aseară la ora 19.00 nu a existat niciun semnal în acest sens. "Vor fi cursuri chiar şi în şcolile din localităţile izolate, unde aveam de obicei probleme cu transportul elevilor atunci când era vreme nefavorabilă. Acum a fost weekend iar domnii primari au avut timp suficient să cureţe drumurile", explică el.

În ţară, în special în zona de sud şi sud-est, 2.667 de şcoli şi-au închis cel puţin pentru o zi porţile, cursurile pierdute azi urmând a fi recuperate după normalizarea situaţiei. Doar 16 judeţe au raportat Ministerului Educaţiei că nu vor închide nicio şcoală. Printre ele se numără şi Sălajul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite