Georgiana Ciuciulete - de trei ani căpitan al handbalistelor din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Ciuciulete
Georgiana Ciuciulete

Este din Dolj, iar de trei ani este căpitanul echipei HC Zalău. S-a acomodat foarte bine şi spune că oamenii de aici sunt mai calmi, mai deschişi şi mai prietenoşi decât în sud.

Căpitanul echipei feminine de handbal este zălăuancă prin adopţie de cinci ani. „Când am terminat junioratul la Oltchim Râmnicu Vâlcea, domnul profesor Tadici m-a chemat la Zalău. Am fost împrumutată pentru doi ani, apoi încă doi, după care am semnat un contract“, povesteşte Georgiana Ciuciulete.

Venirea la Zalău a însemnat pentru ea a doua dezrădăcinare. Prima s-a întâmplat la vârsta de 13 ani, când a fost remarcată de antrenoarea Niculina Sima, de la echipa de junioare a echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Astfel, înainte de capacitate, în clasa a opta a fost nevoită să dea un alt fel de examen: de maturitate. „Mi-a fost foarte greu şi atunci, iar în primul an am stat la internat. Dar mă consolam că eram la trei ore distanţă de casă“, mărturiseşte căpitanul HC Zalău.

În perioada junioratului, Georgiana a fost de trei ori campioană naţională, o dată vicecampioană şi o dată a câştigat cu echipa de la Vâlcea medalia de bronz. „Au fost cinci ani frumoşi din viaţa mea“, apreciază sportiva.

Un om normal, nu o vedetă

Georgiana se consideră un om ca oricare altul, care merge la serviciu şi încearcă să facă tot ce-i stă în putinţă. De trei ani, din dorinţa colegelor şi a antrenorilor, ea este căpitanul echipei de handbal a Zalăului. Are mai multe responsabilităţi, însă din punctul ei de vedere este liderul unei echipe unite.

Georgiana şi soţul ei, Marius, au copilărit împreună. Şi el a fost sportiv de performanţă, a jucat handbal la Craiova, iar acum este prezent la fiecare meci al ei şi o susţine.

„Îi mulţumesc pentru asta. A fost primul care a avut încredere în mine, pentru că au existat şi momente în care eram pe punctul de a ceda şi am vrut să renunţ la handbal. Când am venit aici prima dată, eram singură, departe de casă şi simţeam că nu pot face faţă aşa cum aş fi dorit. El m-a încurajat“, mai spune sportiva.

Întrebări şi răspunsuri


Faci handbal de 10 ani. De ce ai ales tocmai acest sport?


G.C.: Este un sport complex, te implică din toate punctele de vedere: alergare, viteză. Se joacă foarte mult şi cu mintea. Sunt unele momente în joc în care trebuie să iei o decizie într-o miime de secundă, o decizie de care depinde soarta întregii echipe. E şi un sport de echipă, nu mi-ar fi plăcut să practic un sport individual.

Care e viitorul pe care ţi-l imaginezi după 2012, când îţi expiră contractul?

G.C.: Aş vrea să fac o pauză în al doilea an de contract, pentru un copil. Eu şi soţul meu ne dorim foarte mult un copil. Dacă rămân însărcinată, contractul meu la Zalău se va prelungi cu încă nouă luni, cel puţin. Vreau să revin repede după ce nasc, mai ales după primul copil, cât încă mai sunt tânără.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite