Garaje demolate în Dumbrava I. Primăria va face acolo o parcare şi un parc pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii, nevoiţi să îşi dărâme propriile garaje
Proprietarii, nevoiţi să îşi dărâme propriile garaje

Proprietarii a 12 garaje situate în cartierul Dumbrava I, în zona blocurilor D5 – D 14, sunt nevoiţi să îşi dărâme garajele, după ce Primăria Zalău a decis să facă, pe locul ocupat de aceste construcţii, mai multe locuri de parcare.

Proprietarii au fost notificaţi să îşi dărâme garajele încă din 2010, imediat după ce consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care pe locul acestora şi în zona adiacentă ar urma să fie amenjate un parc de joacă pentru copii şi 37 de locuri de parcare – 18 pe locul ocupat în prezent de garaje, iar 19 prin reamenajarea trotuarelor. Cei 12 proprietari s-au adresat, însă, instanţei şi au cerut anularea hotărârii Consiliului Local, a notificărilor de evacuare emise în baza acesteia, solicitând, în caz contrar, acordarea unor despăgubiri în valoare de 6.000 de lei pentru fiecare garaj. Chiar dacă instanţa le-a respins toate cererile, proprietarii au câştigat puţin timp, pe durata judecării fiind suspendate notificările.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE

În urmă cu ceva vreme, aceştia au fost notificaţi din nou şi avertizaţi că, în caz că nu îşi dărâmă garajele, o va face primăria, însă pe cheltuiala lor. Aşa că, de voie de nevoie, o parte dintre ei şi-au dărâmat cu mâna lor garajele în care au investit o bună parte din economiile lor, ceilalţi urmând să facă acelaşi lucru în zilele ce vor veni.


Potrivit lui Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al SC Citadin SA, dacă vremea va permite, lucrătorii societăţii vor începe amenajarea celor 37 de locuri de parcare imediat după ce proprietarii îşi vor termina de dărâmat garajele, lucrările la parcul de joacă pentru copii urmând să se desfăşoare abia în primăvara anului viitor.


Reamintim că, din punct de vedere legal, primăria poate să dispună demolarea oricăror garaje ridicate, chiar şi în baza unei autorizaţii de contrucţie, pe spaţiul public, deoarece municipalitatea are de partea sa o prevedere stipulată în contractul de închiriere încheiat între proprietari şi municipalitate pentru terenul pe care s-au construit garajele. Potrivit acestei prevederi, contractul poate fi reziliat unilateral de primărie, în cazul în care „interesul public o cere“, singura obligaţie a primăriei fiind de a notifica proprietarul cu 15 zile înainte de data rezilierii contractului.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite