Gabriela Szabo la Zalău: „Corpul omenesc este făcut pentru mişcare”. Vezi imagini cu atleta la antrenament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă weekendul trecut la Zalău pentru a participa la un eveniment organizat de Tenaris, atleta a încercat să-i apropie pe copiii din oraş de sport.

„În România, probleme sociale sunt atât de multe şi îi preocupă atât de tare pe oameni, încât sportul nu mai este o prioritate pentru multă lume. Despre guvernanţi ce să mai vorbim? Sportul nu se află nici măcar între primele lor zece priorităţi“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, ediţia de Zalău, Gabriela Szabo situaţia în care a ajuns sportul românesc, atât cel de performanţă, cât şi sportul de masă.

„Statul nu investeşte în sportul de performanţă“

Referindu-se la situaţia sportului de performanţă, a atletismului în special, rămas în... pană de vârfuri, fosta mare campioană crede că de vină este tot Guvernul. „Ca să ai mare performanţă, trebuie să investeşti în ea“, explică Gabiela Szabo, precizând că, pe lângă că statul nu investeşte în sportul de performanţă, nici nu creează condiţiile pentru a lăsa companiile private să-i ajute pe sportivi. „Fiscalitatea şi Legea Sponsorizării nu stimulează companiile private să dea bani pentru sport. De aceea, e cu atât mai lăudabilă iniţiativa Tenaris de a organiza această «Zi a Sportului» la Zalău. A fost propunerea lor. M-au căutat şi m-au rugat să pun pe hârtie idei despre cum ar trebui să arate o astfel de zi”, precizează ea.

image

„Trebuie început cu copiii“

Întrebată cum se pot schimba lucrurile în bine în sport, Gabriela Szabo a spus că trebuie început cu copiii. „Trebuie să-i învăţăm că prin sport pot deveni mai sănătoşi şi pot să-şi dezvolte foarte multe abilităţi – voinţă, perseverenţă, disciplină. Corpul omenesc este făcut pentru mişcare. În plus, aceşti copii vor deveni părinţi şi ne asigurăm, astfel, mai multe generaţii de iubitori ai sportului“, a declarat multipla campioană mondială şi olimpică.
La adresa atletismului de performanţă din Sălaj, Gabriela Szabo are numai cuvinte frumoase. „Sălajul a dat mulţi sportivi de lot naţional. Şi aveţi şi acum profesori foarte bine pregătiţi. Important este să descopere acei copii minunaţi care sunt capabili de performanţă“, a mau spus fosta mare sportivă.

image

Cea mai bună atletă din lume în 1999

Bistriţeancă la origine, Gabriela Szabo se poate mândri cu 16 ani de atletism de performanţă, timp în care şi-a trecut în palmares un titlu de campioană olimpică (Sydney 2000, proba de 5.000 de metri), patru de campioană mondială, titlul de cea mai bună atletă a lumii în 1999 şi multe alte premii. S-a retras din viaţa competiţională în 2004 şi de atunci se implică în campanii de promovare a mişcării fizice.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite