GALERIE FOTO Vezi cum se distrează zălăuanii la Chicago

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zălăuanii stabiliţi în Chicago au petrecut de zilele oraşului lor natal. Deşi vremea nu a ţinut cu ei, duminică 7 august s-au adunat peste 400 de români să sărbătorească Zilele Zalăului la Chicago.  Ei au petrecut în weekend-ul trecut ca la Zalău, cu mici, bere, muzică populară şi gulyas.

Evenimentul organizat de cei trei tineri din Zalău: Ovidiu Pop, Nicu Crăciun şi Mihai Lehene a fost şi de această dată o ocazie perfectă pentru sălăjenii din Chicago să petreacă împreună câteva ore bune, şi să se simtă ca acasă în Romania.

image


Vezi aici mai multe imagini de la Zilele Zalăului de la Chicago.



Picnicul, organizat de opt ani încoace, a fost un real succes şi anul acesta, după cum a declarat pentru ADS Zalău unul din organizatori, Ovidiu Pop „ La sfârşitul fiecărei ediţii spuneam că a fost cea mai reuşită. Ei bine, şi acum pot să spun că cea mai reuşită ediţie de până acum este ediţia a VIII-a ,2011.

Muzică şi voie bună

Muzica live a fost interpretată de orchestra condusă de Mitică Grigoruţ, fratele maestrului dirijor Grigore Grigoruţ, care a fost adus de către organizatori tocmai din Los Angeles.Organizatorii au declarat că aceasta a fost prima ediţie la care s-a interpretat muzică live, muzică populară apreciată de toţi zălăuanii prezenţi. Deşi vremea a fost capricioasă şi a plouat pe reprize, participanţii s-au adăpostit împreună cu orchestra în spaţiul pregătit pentru condiţii meteo nefavorabile.Toţi cei prezenţi ce au vrut să sărbătorească aşa cum se cuvine, aşa că au dansat şi au cântat cu orchestra şi soliştii de dimineaţă de la ora 10.00 şi până la lăsarea întunericului.

Mâncare ca acasă

Bucătar şef a fost Ovidiu Pop care a pregătit pentru cei prezenţi un gulyaş impresionant la ceaun, apreciat de altfel de către toţi.

Un alt zălăuan contactat de ADS, Nicu Crăciun,  a lăudat evenimentul: „Petrecerea  a fost  o reuşită, ne-am distrat pe cinste chiar dacă a plouat. S-a dansat, s-a cântat, copiii au avut parte de distracţie pe dispozitivele special pregătite pentru ei. Au fost meciuri de fotbal şi volei, a fost atmosferă tipic românească.”
       
Aşteaptă aprecierea Primăriei Zalău

Evenimentul anual este un eveniment non-profit, din care nimeni nu se alege decât cu satisfacţia de a vedea peste 400 de români cu chef de distracţie şi voie bună strânşi la un loc în oraşul american.  Ovidiu Pop a precizat pentru ADS Zalău că festivalul este un festival organizat doar din donaţiile zălăuanilor din Chicago. “O satisfacţie personală pentru viitor ar fi ca, într-o zi, Primăria Zalău să facă un gest de apreciere, oricât de mic ar fi el,indiferent cum ar fi el, pentru acest eveniment care are loc doar la Chicago. Dintre toate marile oraşe ale ţării care au mulţi reprezentanţi în Chicago, doar Zalăul a reuşit să facă un astfel de festival, să îşi sărbătorească peste ocean oraşul natal”, a declarat Ovidiu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite