GALERIE FOTO Liceenii chiulangii, scoşi de la păcănele şi din baruri de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au dat astăzi o raită prin barurile situate în apropierea unităţilor de învăţământ liceal pentru a-i identifica pe elevii care în loc să stea la ore pierd vremea la păcănele ori consumând băuturi alcoolice.

Poliţiştii s-au împărţit în trei echipe, pentru a acoperi în acelaşi timp localurile din cele trei zone cunoscute ca fiind frecventate de elevi în timpul programului şcolii: barurile şi terasele din zona centrală, frecventate de elevii de la Colegiul Naţional "Silvania" şi de cei de la "Gheorghe Şincai", barurile din zona Liceului Tehnologic "Mihai Viteazul" şi a Colegiului Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", şi cele din zona Dumbrava. Raidul a fost organizat în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii.

image

CLICK AICI PENTRU IMAGINI

Cei mai mulţi chiulangii au fost găsiţi prin barurile din Dumbrava, unde poliţiştii au identificat opt elevi. În zona centrală au fost găsite patru eleve, toate de la CNS, în timp ce cea de-a treia echipă a găsit un singur chiulangiu, elev al Colegiului Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian".

Numărul extrem de mic al elevilor găsiţi comparativ cu amploarea fenomentului absenteismului se explică, cel mai probabil, prin faptul că elevii au "mirosit" raidul poliţiştilor, mai ales că aceştia s-au aflat prin baruri şi ieri.

Potrivit comisarului Constantin Didă, coordonatorul Poliţiei de Proximitate, acţiuni similare au avut loc, ieri, şi la Şimleu Silvaniei şi la Jibou, unde poliţiştii au găsit prin baruri 35 de chiulangii - 17 la Jibou (majoritatea elevi de la Grupul Şcolar "Octavian Goga" şi 18 la Şimleu (în special de la Grupul Şcolar "Ioan Ossian). Comisarul IPJ a precizat că listele cu elevii găsiţi în baruri vor fi trimise directorilor liceelor unde sunt înscrişi, aceştia urmând să ia măsurile care se impun. "Noi putem să aplicăm amenzi, care merg de la 50 de lei la 200 de lei, dar preferăm să lăsăm conducerile şcolilor să aplice sancţiuni administrative", a declarat Didă.

Absenteismul este cea mai gravă problemă de disciplină din învăţământul sălăjean. Potrivit inspectorului şcolar general Gheorghe Bancea, în primul semestrul al anului şcolar trecut au fost înregistrate în cataloage aproape 400.000 de absenţe, în condiţiile în care numărul elevilor abia depăşeşte pragul de 30.000. Asta înseamnă că fiecare elev a avut, în medie, câte 10 absenţe în cele aproximativ trei luni cât a durat semestrul. De altfel, în fiecare an, aproximativ 2.000 de elevi, în special liceeni, se aleg cu nota scăzută la purtare din cauza cumulului de absenţe.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite