GALERIE FOTO Clubul Tineretului nu mai există! Vezi ce a rămas în locul lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recepţie la Casa Municipală de Cultură
Recepţie la Casa Municipală de Cultură

Clădirea din centrul Zalăului cunoscută ca şi Clubul Tineretului aproape că nu mai există. Printr-un proces de reabilitare ce a costat aproape 1,5 milioane de lei, imobilul cu o istorie destul de zbuciumată a fost scos din starea de degradare extremă în care se afla.

Clubul Tineretului şi-a încetat, oficial, ieri existenţa. În clădirea construită în centrul oraşului de Uniunea Tineretului Comunist funcţionează de acum Casa Municipală de Cultură, după ce Primăria Municipiului Zalău a intrat în proprietatea imobilului, la capătul unor procese cu fostul deţinător - Fundaţia pentru Tineret Sălaj (cea care a preluat în 1990 patrimoniului UTC-ului).

Recepţie la Casa Municipală de Cultură

CLICK PE GALERIE PENTRU A VEDEA IMAGINILE

Clădirea a făcut în ultimele luni obiectul unor lucrări de reabilitare, suportate de primărie, necesare dată fiind starea de degradare extremă în care se afla. Valoarea lucrărilor  contractate a fost de 1.440.944,27 lei cu TVA şi au constat, în principal, în recompartimentări necesare asigurării funcţiunilor de sală de spectacole şi sediu administrativ. "Aceste lucrări au presupus inclusiv înlocuirea integrală a instalaţiilor electrice, termice, sanitare şi utilizare gaz. De asemenea, în vederea creşterii confortului termic şi a reducerii consumurilor şi costurilor energetice, s-au executat lucrările de izolare termică a faţadelor, termoizolarea şi hidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie tip termopan", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Ieri, 5 aprilie, a avut loc recepţia lucrărilor, în prezenţa conducerii primăriei, a Casei Municipale de Cultură, dar şi a constructorului - firma SC Tacon SRL din Zalău. „De astăzi Casa Municipală de Cultură se mută într-un spaţiu nou, în care îşi vor desfăşura activitatea ansamblurile, Consiliul Local al Tinerilor, Fanfara „Promenada”, teatrul de păpuşi. Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm această lucrare, aşteptăm de multă vreme ca, pentru ansamblurile noastre să avem un spaţiu propriu, în care să putem investi iar activitatea lor să se desfăşoare într-un mediu adecvat”, a declarat la recepţie Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite