GALERIE FOTO/Tradiţii şi bucate alese la Satul Sălăjean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrarea satului sălăjean nu a fost grav afectată de vremea potrivnică. Nici meşterii, nici producătorii tradiţionali şi nici publicul nu au fost speriaţi de ploaie.

Astăzi a avut loc, la Complexul Arheologic de la Porolissum, cea de a patra ediţie a „Satului Sălăjean - Resursă. Iniţiativă. Acţiune. Dezvoltare”, organizat de Consiliul Judeţean Sălaj. În ciuda condiţiilor meteorologice care se arătau nefavorabile la ora deschiderii programului - 12.00, la invitaţia organizatorilor au răspuns nu doar meşterii şi producătorii, ci şi publicul.

În corturile amenajate de-o parte şi de alta a vechiului drum roman au avut loc demonstraţii ale meşterilor populari olari, sculptori în lemn, clopari, ţesători, degustări de produse tradiţionale sau de bucate sălăjene şi ardeleneşti sau prezentări ale unor comunităţi rurale din judeţ.

Nu au lipsit nici demonstraţiile culinare ad-hoc. Andrei Bertea, de 12 ani, a gătit un papricaş de cocoş cu găluşte. Bucătarul Adrian Szücs din Zalău a pregătit un ghiveci (sau lecsó).

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite