GALERIE FOTO: Sălajul are propria "autostradă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recepţia drumului judeţean Ciucea - Vârşolţ
Recepţia drumului judeţean Ciucea - Vârşolţ

Cea mai mare investiţie din ultimii ani din judeţ, ce a implicat costuri de peste 85 de milioane de lei, a fost finalizată şi recepţionată joi. Este vorba despre drumul judeţean Ciucea -Vârşolţ, reabilitat pe o lungime de peste 37 de kilometri din fonduri europene.

Cu o valoare totală a proiectului ce depăşeşte suma de 85 de milioane de lei, reabilitarea drumului judeţean Ciucea - Vârşolţ este, după cum spunea astăzi şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, cea mai mare investiţie derulată de instituţia pe care o reprezintă în ultimii ani în Sălaj. "Această valoare, de peste 85 de milioane de lei, ar fi însemnat totalul alocărilor pentru investiţii a Consiliului Judeţean pe opt ani. Ar fi însemnat să nu facem nimic altceva timp de opt ani", a precizat Marc.

Recepţia drumului judeţean Ciucea - Vârşolţ

DĂ CLICK PE POZE PENTRU A DESCHIDE GALERIA

Preşedintele CJS a vorbit şi despre problemele întâlnite de-a lungul implementării acestui amplu proiect. Este vorba, în primul rând, despre "complexitatea sistemului birocratic din spatele unui astfel de proiect", birocraţie care a făcut ca pregătirea proiectului să dureze la fel de mult ca şi lucrările propriu-zise. 17 luni i-a luat Consiliului Judeţean - beneficiarul finanţării primite prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, de la semnarea contractului de finanţare, în 8 august 2008, şi până a reuşit să aleagă o firmă care să se ocupe de execuţia proiectului. Motivul - contestaţiile repetate depuse de participanţii la licitaţie. Lucrările efective la drum au început în martie 2010 şi au constat în reabilitarea a peste 37 de kilometri de drum (din care 30 sunt în Sălaj şi şapate în Cluj), construcţia a opt poduri noi, reabilitarea şi consolidarea a trei poduri şi înlocuirea a 1.182 de podeţe. Tpate acestea au costat 59.775.578 de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean a fost de 1.435.543,43 lei.

La recepţia de ieri a participat, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Adina Ştefănescu, director Gestionare Programe, iar din partea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord - Vest, directorul acesteia - Claudiu Coşier.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite