Frigul vine cu concedieri. Vezi de unde vor fi daţi afară angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna octombrie a adus la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj mai mult cu 89 de şomeri faţă de luna septembrie, iar până la sfârşitul lunii noiembrie alţi cel puţin 190 îşi vor pierde locul de muncă.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Sălaj, numărul total al şomerilor înregistraţi  la finele lunii octombrie a fost  de 6032, mai mulţi cu 89   faţă de  luna  anterioară. Şi nu sunt singurele persoane care îşi pierd locul de muncă odată cu venirea sezonului rece pentru că trei societăţi comerciale din domeniul construcţiilor au notificat deja AJOFM că vor disponibiliza, luna aceasta, 190 de persoane.

Cu o rată a şomajului de 5,74 la sută, Sălajul se situează pe locul 19 pe ţară, într-un clasament condus de judeţul Teleorman, unde rata şomajului este de 9,61 la sută. Cea mai mică rată se înregistrează în judeţul  Ilfov – 1,80 la sută.

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu
nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care se adresează agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă,  aceasta fiind de 70 la sută. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 22,6 la sută,  iar cei cu studii universitare 7,4 la sută.

Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, reprezentative  sunt ponderile pentru grupa de vârstă  cuprinsă între  40-50 de ani (25,4 la sută), urmată de categoria  tinerilor sub 25 de ani (23,3 la sută), a celor cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani (23,2 la sută), a celor cu vârsta  de peste 50 de ani (19,7 la sută) şi a persoanelor între 25 şi 30 ani (8,4 la sută), iar în funcţie de mediul de provenienţă  4485 şomeri  au domiciliul în mediul rural, iar  1547   sunt cu domiciliul în mediul urban.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite