Fostul preot din Bocşa a ieşit din casa parohială numai după ce a fost scos de executor şi de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul din 2010, din faţa Prefecturii
Protestul din 2010, din faţa Prefecturii

Fostul preot ortodox din localitatea sălăjeană Bocşa, Gheorghe Ianc, a fost evacuat astăzi din casa parohială de executorul judecătoresc, sprijinit de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj.

Măsura a fost luată după ce fostul preot, Gheorghe Ianc, a refuzat să plece din casa parohială deşi, în 2010, în Bocşa slujeşte un alt preot şi, mai mult, credincioşii greco-catolici au revendicat şi au câştigat în instanţă atât biserica satului, cât şi casa parohială. Dacă, în ciuda scandalului iniţial, între credincioşii ortodocşi şi cei greco-catoligi s-a ajuns la o înţelegere, prin care aceştia folosesc alternativ biserica, în privinţa casei parohiale lucrurile nu s-au rezolvat atât de uşor.


Potrivit primarului Ioan Barou, fostul preot ar fi refuzat să plece pe motiv că el ar fi cheltuit sume importante din banii săi cu procesul dintre ortodocşi şi catolici, slujitorul bisericii recurgând, susţine edilul, chiar la a le cere bani grei sătenilor pentru a ieşi din casa parohială.


Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj ne-au confirmat că au fost solicitaţi de executorul judecătoresc să sprijine demersul de evacuare, precizând că totul a decurs, azi, fără incidente.

Citeşte mai mult despre problemele de la Bocşa din ultima perioadă:

Protest cu prapori în faţa Prefecturii Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite