Fostul manager al Ambulanţei, demis cu scandal în 2010, a pierdut procesul pentru repunere în funcţie. Vezi ce invocă instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea Serviciului de Ambulanţă este asigurată de atunci de un manager interimar
Conducerea Serviciului de Ambulanţă este asigurată de atunci de un manager interimar

Fostul manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, Ioan Cordea, a pierdut, în primă instanţă, acţiunea intentată Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, prin care cerea, în esenţă, repunerea lui în funcţie şi plata retroactivă a drepturilor salariale de la data demiterii sale şi până în momentul demiterii.

Judecătorii Tribunalului Sălaj s-au pronunţat luni, 24 septembrie, în procesul în care Ioan Cordea, managerul demis în 10 decembrie 2010 de la conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, cerea anularea dispoziţiei prin care conducerea DSP l-a demis. Fostul manager solicita, drept consecinţă, reintegrarea în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei contestate şi "obligarea pârâtei (DSP - n.a.) la plata salariului, indemnizaţiei şi sporurilor de care nu a beneficiat ca urmare a eliberării sale din funcţie, actualizate în funcţie de coeficientul de inflaţie până la data plăţii efective, şi plata cheltuielilor de judecată" - se arată în informarea primită de la reprezentanţii instanţei.


Judecătorul de caz a decis, însă, respingerea acţiunii de anulare a dispoziţiei DSP pe motiv că acţiunea a fost introdusă tardiv (1 august 2011), respingând ca nefondate şi cererile fostului manager privind reintegrarea lui în funcţie şi plata retroactivă a sumelor respective.


Hotărârea Tribunalului Sălaj este definitivă, însă ea poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.


Reamintim că o verificare făcută, în perioada 27 august – 5 septembrie 2010, de Comisia de Control a Ministerului Sănătăţii şi a Casei de Asigurări de Sănătate a descoperit o serie de încălcări ale legii la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii de la acea vreme, încălcările constatate se refereau la neconcordanţe între datele înregistrate la sistemul 112 şi raportările serviciului de ambulanţă, adică au fost decontate servicii medicale pentru persoane fictive. De asemenea, s-a decontat combustibil pentru curse neefectuate şi au fost plătiţi medici pentru gărzi, în perioada februarie-mai, care nu au fost efectuate.


Comisia de control a propus serviciului de ambulanţă să recupereze de la managerul Ioan Cordea sumele achitate pentru gărzile efectuate de acesta în perioada februarie-mai 2010.


În luna noiembrie, prefectul de atunci, Alexandru Veg,h i-a solicitat doctorului Ioan Cordea să-şi dea demisia din funcţia de şef al serviciului până la clarificarea problemei. Medicul a refuzat şi a continuat să rămână pe post până în 10 decembrie 2010, când DSP a decis încetarea contractului de management, prin dispoziţia contestată aproape opt luni mai târziu la Tribunalul Sălaj.


Cercetarea neregulilor de la SJA s-a făcut iniţial sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, care şi-au declinat, ulterior, competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite