Flori multe, cumpărători puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru comercianţii de flori din piaţa centrală  „Praznicul Sfintei Marii” a fost o zi normală de lucru. Conştienţi de faptul că un astfel de eveniment important  le va rotunji bugetul aceştia au venit încă de la primle ore ale dimineţii cu marfa la vânzare.

Unul dintre puţinii cumpărători de flori aflaţi azi în piaţa centrală a fost  domnul Mircea în vârstă de 60 din Zalău care a venit special  să cumpere flori pentru soţia sa Maria. După cum povesteşte, anual de 39 ani,  de când s-a căsătorit cu Maria e literă de lege ca la data 15 august să-i cumpere acesteia un buchet de flori. „Pentru soţia. Ea este Maria şi de această sărbătoare anual îi ofer câte un bughet de flori. Avem 39 de ani de căsătorie şi nu concep ca de ziua numelui sau de ziua ei de naştere să nu îi ofer câte un buchet de flori”, mărturiseşte  clientul.  Îşi aminteşte că până în urmă cu aproximativ trei ani, anual la data de 15 august cumpăra câte două buchete de flori: unul pentru soţia şi altul pentru soacra. „Până în anii trecuţi cumpăram câte două buchete de flori, unul şi pentru soacra mea care din păcate nu mai este”, a adăugat Mircea. Acesta i-a cumpărat soţiei un buchet de trandafiri albi, „florile ei preferate” pentru care a scos din buzunar 40 de lei.

image

Comercianţi nemulţumiţi

Cu toate că vânzarea de flori părea a fi una „productivă”, cel puţin după numărul clienţiilor care se arătau interesaţi de a cumpăra, comercianţii din piaţa centrală mărturisesc că vânzările au mers slab, foarte slab chiar şi azi în zi de sărbătoare. „Slab foarte slab. Comparativ cu anul trecut . Ne aşteptam să vindem mai bine, însă... criza îşi spune cuvântul chiar şi în această zi de săbătoare”, a spus Lucia Ţurcaş o comerciantă de flori în vârstă de 35 de ani.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite