VIDEO: Un cuplu a încercat să vândă 6.400 de rubine în centrul Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost prinse în flagrant pe un bulevard din centrul Zalăului, în timp ce încercau să vândă rubine în valoare de 35.000 de lei. Cei doi, un cetăţean italian, de 42 de ani, şi prietena sa, o tânără din localitatea Băbeni, au fost amendaţi cu 10.000 de lei, pentru că nu au putut dovedi provenienţa pietrelor preţioase.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, împreună cu colegii de la Brigada Cluj Napoca, i-au prins în flagrant vineri, pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, pe Massimo T., cetăţean italian în vârstă de 42 de ani, şi pe prietena sa, Mihaela A., de 28 de ani, din Băbeni, în timp ce încercau să vândă 6.411 rubine. Suma cerută de ei pentru rubine era de 35.000 de euro.

Flagrantul a fost organizat pe baza unei informaţii primite în luna septembrie de poliţiştii din Zalău, conform căreia italianul şi prietena sa ar fi interesaţi de comercializarea unei importante cantităţi de pietre preţioase.

Potrivit informaţiilor primite de la Mariana Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, cei doi nu au putut prezenta poliţiştilor documente care să ateste provenienţa rubinelor şi nici nu erau autorizaţi pentru vânzarea lor, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 10.000 de lei.

În prezent, vânzătorii de rubine sunt în libertate, însă poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili provenienţa pietrelor preţioase, precum şi dacă mai sunt şi alte persoane implicate în procurarea şi comercializarea lor. Cele 6.411 rubine au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite