Firma din Turda nu le mai dă mere elevilor din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 16.000 de elevi din judeţ, ce învaţă în şcolile în care contractul pentru furnizarea merelor prin Programul "Fructe în şcoli“ a fost câştigat de firma Bampan Impex SRL din Turda, nu mai primesc mere de câteva zile şi riscă să nu mai primească deloc anul acesta şcolar.

Motivul - firma a notificat Consiliul Judeţean că nu mai are mere pentru elevii din Sălaj, iar o nouă licitaţie nu poate fi finalizată până la încheierea programului: 1 aprilie. Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Consiliului Judeţean, instituţia a refuzat solicitarea firmei din Turda de încetare a contractului şi a invitat-o să reia imediat furnizarea merelor.

Reamintim că programul „Fructe în şcoli" s-a derulat în Sălaj cu mari dificultăţi. După un început întârziat cu două luni de probleme cu licitaţia, programul, demarat la abia începutul lunii ianuarie (faţă de 1 noiembrie, cum era normal), s-a poticnit după numai o săptămână, în momentul în care aceeaşi firmă din Turda a început să le dea copiilor din Sălaj mere stricate şi îngheţate. Firma a câştigat la licitaţie şapte din cele opt zone în care a fost împărţit judeţul, în şcolile arondate fiind înscrişi aproximativ 16.000 de elevi beneficiari. Cealaltă zonă (Şimleu Silvaniei-Camăr-Halmăşd-Ip-Marca-Nuşfalău-Boghiş - Plopiş-Sîg-Valcău de Jos) este deservită de SC Symbi Prodcom SRL Ip, programul derulându-se în şcolile respective în condiţii normale.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite