Firmă din Sălaj, prinsă că folosea ilegal cianură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Substanţa găsită în incinta societăţii era cianură de potasiu
Substanţa găsită în incinta societăţii era cianură de potasiu

Un control făcut luna trecută de poliţişti şi de comisarii Gărzii de Mediu la mai multe societăţi comerciale din judeţ a identificat o firmă care folosea în procesul de producţie o periculoasă substanţă fără a avea dreptul din punct de vedere legal. Este vorba despre cianură de potasiu, o substanţă cu un puternic caracter toxic.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de relaţii publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, controlul a fost dispus de IGPR şi a vizat prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase. Au fost verificaţi nouă agenţi economici, opt dintre ei fiind găsiţi fără probleme.

 "Unul dintre agenţii economici verificaţi desfăşura activităţi fără îndeplinirea condiţiilor legale, fiind constatate două infracţiuni. Este vorba despre deţinere fără drept de substanţe toxice şi neluarea măsurilor de eliminare totală ecologică a deşeurilor provenite în urma folosirii substanţelor periculoase", explică Maria Cristea, reprezentantul IPJ, care precizează că cercetările în acest caz încă nu au fost încheiate.

Potrivit comisarului şef al Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Sălaj, Csutak Nagy Erzsebet, substanţa găsită la firma respective este cianură de potasiu, un compus cu un puternic potenţial toxic.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite