Filmul "După dealuri" se vede la Casa Municipală de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercurea viitoare (21 noiembrie), premiatul fiml "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, va fi proiectat pe un ecran în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură.

Sunt programate două proiecţii, una de la ora 17.00, iar alta de la ora 20.00.
„După dealuri” a avut premiera de gală la Cinema Patria din București joi, 25 octombrie, de la 20.00, în prezența regizorului, a actorilor și a echipei. De atunci, turneul de promovare a filmului a inclus mai multe oraşe mari din ţară.
În luna noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată și la Sibiu, Piatra Neamț, Oradea, Deva, Botoșani, Alba Iulia, Bistrița, Râmnicu Vâlcea și în alte localități. Filmul va ajunge și în orașe care nu mai dispun de cinematograf precum Călărași, Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiecțiile vor fi organizate în case de cultură, teatre sau alte spații pentru spectacole.

În paralel, cariera filmului premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – pentru prestația actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – continuă în marile festivaluri ale lumii. Notorietatea filmului, construită după Cannes de numeroasele cronici elogioase apărute în presa internațională, este confirmată de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare - de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival.

Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite