Fetiţă de cinci ani, violată de fratele vitreg. Violatorul, în vârstă de 14 ani, a fost băgat în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violul s-a petrecut în comunitatea romă din Ileanda
Violul s-a petrecut în comunitatea romă din Ileanda

O fetiţă de numai cinci ani, din localitatea Ileanda, a trecut recent prin clipe groaznice, fiind violată chiar de cel pus să aibă grijă de ea - fratele ei vitreg, şi el doar un copil în vârstă de 14 ani. Violatorul se află în arest, anchetatorii stabilind că el poate răspunde penal pentru fapta sa.

"E un balamuc ţigănesc!"

Caz cutremurător în localitatea sălăjeană Ileanda. O fetiţă de numai cinci ani a fost violată de fratele său vitreg, în vârstă de 14 ani. Potrivit primarului comunei, Petru Satmari, ambii copii provin din familii dezorganizate de etnie romă. „Tatăl copilei o plasează când la o familie, când la alta. Când s-a întâmplat fapta am înţeles că fata stătea în locuinţa băiatului, pentru că acum tatăl ei stă cu mama băiatului. E un balamuc ţigănesc acolo”, spune primarul precizând că părinţii fetei au reclamat violul abia după două săptămâni şi jumătate de la producerea lui.

Surse din rândul anchetatorilor susţin, însă, că expertizele efectuate în cauză au confirmat violul asupra fetiţei. Mai mult, o expertiză psihiatrică la care a fost supus violatorul a stabilit faptul că acesta are discernământ şi, prin urmare, că poate răspunde penal pentru cumplita sa faptă. Prin urmare, el a fost prezentat la începutul acestei luni în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru 14 zile. Judecătorii au admis cererea procurorilor iar vineri, 11 noiembrie, la verificarea legalităţii măsurii arestării preventive, au constatat legalitatea acestei măsuri şi au decis să-l pună la dispoziţia instanţei pentru încă 30 de zile.

Cazuri frecvente de consagvinizare

Chiar dacă nimeni nu a sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în acest caz, directorul Violeta Milaş spune că nu este străină de situaţia de acolo. „În acea zonă avem nişte persoane cu totul aparte, pentru că fenomenul de consangvinizare este în floare acolo. Fac copii fraţi, verişori între ei şi se nasc foarte mulţi oligofreni sau cu diverse malformaţii”, spune directorul. 

Dosarul de cercetare penală a băiatului pentru săvârşirea infracţiunii de viol se judecă la Tribunalul Sălaj. Vineri, 11 noiembrie, a avut loc primul termen, în care s-a verificat legalitatea măsurii arestării preventive. Următorul termen este în luna decembrie. Dat fiind faptul că inculpatul este minor, procesul nu este public - se judecă în cameră de consiliu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite