Fermierii sălăjeni au aflat azi că trebuie să plătească o nouă taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent astăzi la Zalău, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, i-a anunţat pe toţi beneficiarii de subvenţii că vor trebui să susţină cu banii lor funcţionarea camerelor agricole.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, le-a spus astăzi, la Zalău, fermierilor veniţi să-i ceară să le rezolve problemele, să nu aştepte bani de la Guvern şi că, mai mult, vor trebui să dea chiar ei bani statului. Mai exact, camerele agricole, a căror înfiinţare este prevăzută de Legea nr.283/2010, publicată în Monitorul Oficial în luna ianuarie, vor funcţiona pe baza unor contribuţii plătite de fiecare fermier. „Finanţarea camerelor de va face din cotizaţia pe care obligatoriu o veţi plăti cu toţii. Adică toţi agricultorii care primesc o formă de subvenţie de la stat“, a spus răspicat secretarul de stat. La replicile fermierilor din sală, care au atras atenţia că „badea Ioan nu va avea de unde să plătească această contribuţie“, Rădulescu a răspuns la fel de tranşant: „Nu-mi spuneţi mie că badea Ioan nu are 10 euro să dea pentru camera agricolă. În momentul în care îi dau 300 de euro subvenţie pentru o vacă, vi se pare mult 10 euro?“

„Vă anunţ că vă facem un favor”

Adrian Rădulescu i-a liniştit pe consultanţii agricoli, ai căror oficii se desfiinţează odată cu înfiinţarea noilor instituţii, că vor fi preluaţi de camerele agricole, dar le-a spus că prin asta le face un favor: „Vă facem un serviciu transferându-vă, pentru că dumneavoasră nu aţi făcut mare lucru pentru agricultori. Aţi editat doar reviste şi broşuri. Vă atragem atenţia, însă, că aceste camere sunt private, sunt ale fermierilor, şi cine nu îşi dovedeşte eficienţa pleacă“.

Declaraţie:

  „Niciun producător agricol nu o să plătească această contribuţie, numai noi, persoanele juridice. Nu este deloc avantajos să fii SRL în agricultură. Mai bine mă fac şi eu producător şi nu mai plătesc nimic“ - Kun Arpad, proprietarul unor sere din Jibou.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite