Farmaciile din Sălaj, fără fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate până în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmaciile din judeţ au epuizat până vineri banii de reţete alocaţi pentru tot anul. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Claudiu Bârsan, spune că o rectificare bugetară se întrevede abia pentru luna iulie. Bolnavii de cancer şi celelalte categorii de pacienţi cuprinşi în programele naţionale de sănătate nu vor fi afectaţi, cel puţin deocamdată, de lipsa fondurilor.

Farmaciile din Sălaj ar putea relua abia în iulie eliberarea de reţete pentru medicamente gratuite sau compensate, după ce fondurile destinate eliberării de reţete pe întregul an 2010 au fost epuizate până la sfârşitul săptămânii trecute

. „Am trimis vineri o notificare tuturor farmaciilor, prin care le-am informat că nu mai avem fonduri“, a declarat, astăzi, Claudiu Bârsan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, care apreciază că o rectificare bugetară, care să permită reluarea eliberării de reţete gratuite sau compensate, ar putea avea loc abia în luna iulie.


Preşedintele CJAS precizează că epuizarea fondurilor pentru medicamente nu-i afectează pe bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, care îşi vor primi în continuare tratamentele gratuit. În cazul bolnavilor de cancer, unde costul tratamentului este foarte mare, banii ajung - spune Bârsan - până în noiembrie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite