Familia Guşet, fără concediu de 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 1998 până în 2010, concediile în viaţa familiei Guşet au fost doar pe hârtie. Antrenoaarea „Uriaşului din Carpaţi” şi partenera de viaţă a lui Gheorghe Guşet, Lorena Boberschi, mărturiseşte că antrenamentele şi participările la campionate i-au răpit o bună parte din timp.

„Aşa a fost timp de 12 ani consecutiv. Când alţii erau în concedii, noi aveam ba campionate europene, ba mondiale, ba jocuri olimpice. De obicei, toate astea au loc după jumătatea lunii august, alteori chiar în septembrie”, spune Lorena. 

Primul concediu al familiei Guşe a fost abia la doi ani după operaţia de transplant pe care a suferit-o Guşet, în Ungaria. „În 25 octombrie 2008 a avut loc operaţia, iar doi ani mai târziu, când starea de sănătate a evoluat, am mers în concediu pentru prima dată după 12 ani”, spune Lorena. Au ales ca adestinaţie o staţiune din Ungaria, cât mai aproape de casă, unde şi în acest an, după terminarea Campionatului Naţional de Seniori de la Bucureşti, vor petrece două săptămâni de relaxare.

Familia Guşet, Lorena şi Ghiţă, actualmente antrenori la secţia de atletism în cadrul Clubului Sportiv Municipal Zalău, îşi amintesc cu plăcere de toate competiţiile la care au participat de-a lungul timpului. Relaţia lor durează de mai bine de 16 ani şi a funcţionat într-o simbioză totală, „sportiv – antrenor”, „soţ – soţie” şi „partener –parteneră”. Recunosc că efortul a fost unul pe măsură, dar satisfacţia profesională ...incomparabilă. Rezultatele obţinute de-a lungul acestor ani sunt dovada cea mai clară. Au reuşit să ajungă în multe colţuri ale lumi. La competiţii desigur, nu în concediu.

China, un vis neîmplinit

„Am fost prin multe locuri în lumea asta. În Europa, America, Australia...am ajuns chiar şi în Alaska. Numai în China nu am ajuns împreună. Îmi aduc şi acum aminte când ne pregăteam să ajungem la Beijing, iar în timpul unui antrenament am văzut că Ghiţă nu dă randament şi am hotărât să facem nişte analize”, povesteşte Lorena.
Lovitura de graţie şi rezultatul analizelor aveau să le primească tocmai pe 28 mai, „chiar de ziua lui Ghiţă, când împlinea 40 de ani”. Medii au dat verdictul: pentru a trăi are nevoie de un transplant de rinichi.

Oameni deosebiţi pe care i-au întâlnit de-a lungul timpului

„Arnold Schwarzenegger.Îmi aduc aminte că în urmă cu ceva ani, ne aflam la Barcelona şi înainte de a intra în competiţie, când Guşet se antrena, a venit Arnold la vestiare pentru a-l cunoaşte personal pe Ghiţă”, spune soţia sportivului. În 2002, când au participat la Qatar Althletics Grand Prix, au avut ocazia să stea de vorbă cu prinţul din Qatar Doha. „Am întâlnit de-a lungul timpului oameni deosebiţi”, încheie antrenoarea maestrului Guşet.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite