Fabrică de diplome de asistente medicale la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce Uniunea Europeană îşi desfiinţează şcolile postliceale sanitare, în Zalău se înfiinţează altele noi. Pe lângă cele două şcoli postliceale sanitare existente deja, încă două unităţi de profil au început deja înscrierile. Patru astfel de unităţi vor funcţiona, din toamnă, la Zalău, un oraş de numai 60.000 de locuitori.

Pe lângă cele două şcoli postliceale existente deja – cea de stat şi Şcoala „Christiana”, particulară – alte două instituţii de profil racolează candidaţi în Zalău. Este vorba despre Fundaţia Ecologică Green (FEG) Iaşi şi despre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad – Filiala Zalău, ambele instituţii solicitând avizul ARACIP (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar) pentru înfiinţarea unor şcoli postliceale la Zalău.

Întâmplător sau nu, această explozie a şcolilor postliceale sanitare vine în momentul în care numărul absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat este foarte mic, iar învăţământul postliceal este singurul tip de învăţământ care, potrivit legii, poate şcolariza absolvenţi fără diplome de bacalaureat.

 Află în săptămânalul ADS Zalău, pe care îl puteţi găsi începând de mâine la chioşcurile de ziare, unde se mai deschid astfel de şcoli în Zalău şi care este rostul acestora.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite