FOTO Cum trag turiştii străini la mierea şi gemul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre pachete a ajuns la un avocat de origine engleză stablit la Paris
Unul dintre pachete a ajuns la un avocat de origine engleză stablit la Paris

Mierea de la Valea Barcăului şi gemul de la Viscri, lansate ca şi produse exclusiviste la un târg de la Paris, aduc primii turişti în ţara noastră

„The Art of DAR”, pachetele exclusiviste având la bază mierea de pe Valea Barcăului, judeţul Sălaj, şi gemul din Viscri, judeţul Braşov, lansate la sfârşitul lunii octombrie la Paris, aduc în România primii turişti atraşi de misterul din spatele produselor. Este vorba despre un avocat englez stabilit la Paris, care a cumpărat produsul chiar la lansarea lui, la târgul SIAL din Franţa. El anunţase imediat după achiziţie că are de gând să vină să vadă cu ochii lui locurile de unde provin cele două produse, dar se pare că nerăbdarea de a călca pe aceste pământuri româneşti l-a făcut să devanseze vizita în ţara noastră. „Iniţial, era vorba că o să vină în cursul primăverii viitoare, dar ne-a sunat zilele trecute şi ne-a spus că nu poate aştepta până atunci şi că vine la sfârşitul acestei săptămâni”, ne-a spus Alin Prunean, directorul executiv al Fundaţiei AGAPIS, cel care a dus mierea din Sălaj la Braşov. Avocatul va aveni însoţit de soţia sa şi, pentru că are la dispoziţie doar două zile, va vizita, acum, numai zona Viscri. „Va veni, însă, la primăvară şi va sta două săptămâni, urmând să ne viziteze atunci şi Valea Barcăului. Acum ne ducem noi la Viscri, pentru a ne întâlni”, precizează acesta, adăugând că, în funcţie de discuţiile ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, avocatul şi-ar putea aduce la primăvară şi alţi prieteni în vizită în România.

Unul dintre pachete a ajuns la un avocat de origine engleză stablit la Paris

CLICK AICI PENTRU GALERIE


Reamintim că mierea de pe Valea Barcăului şi gemul de la Viscri, judeţul Braşov, au fost lansate la Târgul SIAL de la Paris – cel mai mare târg de produse alimentare din lume – ca produse exclusiviste. Ele au fost duse acolo de Fundaţia Agapis din Sălaj (mierea) şi Fundaţia Adept din Viscri (gemul) şi au fost prezentate cumpărătorilor în recipiente din sticlă argintată, realizate manual și înseriate de un cunoscut meşter din Sibiu. Pachetul mai conţine o linguriță de argint masiv cu logo-ul zonei, suportul din stejar făcut de un meşter din Cluj şi lustruit cu ceară de albine de o tânără artistă locală. Indiferent că vorbim despre miere ori despre gem, pachetul costă 365 de euro. El a ajuns deja la mai multe persoane, printre care şi actriţa Maia Morgenstern, care a ajutat şi la realizarea filmului de prezentare.


Pentru fiecare dintre cele două produse au fost realizate câte 1.001 pachete, fiecare unicat în felul său, întrucât recipientele sunt realizate manual, neexistând două la fel. Vânzarea lor este orientată în special către segmentul corporate şi urmăreşte promovarea celor două zone şi a meşterilor populari care au contribuit la realizarea recipientelor şi a cadrului de lemn.  Producătorii promit, de asemenea, că pentru fiecare produs vândut se vor planta cinci stejari, care vor purta numele deținătorului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite