FOTO Avem, în sfârşit, subprefect. Lucian Băican a fost învestit azi în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul Lucian Băican a fost învestit azi în funcţia de subprefect al Sălajului, într-o ceremonie la care nu a participat şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, aşa cum se anunţase iniţial.

Hotărârea de numire, cu delegaţie, în funcţia de subprefect a lui Lucian Băican a apărut în Monitorul Oficial săptămâna trecută, însă s-a preferat amânarea pentru astăzi a învestirii pentru a da posibilitatea ministrului delegat pentru Administraţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Victor Paul Dobre, să ajungă la ceremonie. Lipsa ministrului a fost motivată de prefectul Filonaş Chiş, care a explicat că "inundaţiile din ţară" îl ţin pe Dobre departe de Sălaj. "Până la urmă, nu contează ceremoniile, ci modul în care lucrăm cu oamenii, modul în care ne facem treaba", a mai spus prefectul.


Cât despre noul subprefect, acesta a declarat că prioritatea numărul 1 a sa va fi organizarea în bune condiţii a alegerilor şi a precizat că vine cu o experienţă în acest domeniu, ocupând în mai multe rânduri funcţii în birourile electorale. Chiar şi anul acesta, până să fie numit ca al doilea om din Prefectură, a fost locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Zalău. "Drept dovadă a bunei activităţi pe care am avut-o acolo este faptul că nu am avut niciun incident, nicio contestaţie", a adăugat el.

image


Lucian Băican, jurist al Primăriei Zalău de zece ani, a fost, iniţial, propunerea Partidului Naţional Liberal - Filiala Sălaj pentru funcţia de prefect al judeţului, liberalii având dreptul, conform unui algoritm stabilit la nivelul USL, să nominalizeze prefectul în Sălaj. PSD Sălaj nu s-a mulţumit cu funcţia de subprefect, ce-i revenea conform algoritmului (algoritm ce stabilea ca acolo unde preşedinţia Consiliului Judeţean este asigurată de PSD - cum este cazul în Sălaj - prefectul să fie de la PNL), şi a reuşit să convingă conducerea USL să accepte o derogare. Aşa s-a ajuns ca prefectul să fie dat de PSD, în persoana directorului Casei Judeţene de Pensii, Filonaş Chiş, PNL trebuind să se mulţumească să numească subprefectul.

Lucian Băican are 35 de ani, este căsătorit, are un copil şi încă unul pe drum. Nu este înregimentat politic, fiind ales de PNL pentru că au căutat pentru această funcţie "oameni noi, buni profesionişti, cărora să nu li se poată imputa absolut nimic" - Radu Căpîlnaşiu, preşedintele PNL Sălaj.


image
Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite