FOTO- VIDEO Zeci de tone de zahăr şi orez de contrabandă, confiscate în urma percheziţiilor de ieri. Vezi cum acţionau contrabandiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziţiile desfăşurate ieri de poliţiştii sălăjeni, cu sprijinul colegilor din judeţele vecine, la domiciile a 21 de persoane suspectate de contrabandă au dus la descoperirea a zeci de tone de zahăr, a mii de litri de ulei şi a altor produse de contrabandă provenite din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, în Sălaj, percheziţiile s-au făcut la domiciliile unor suspecţi din Zalău, Mal şi Hurez. În judeţul Satu Mare au fost percheziţionale locuinţe din Drăguşeni, Halmeu, Iojib şi din municipiul Satu Mare, iar în Maramureş, poliţiştii au ajuns în Crăciuneşti, Ocna Şugatag, Seini, Breb şi Ilba. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării nu mai puţin de 7.600 kilograme de zahăr, 20.000 kilograme de  zahăr semiprocesat, 4.000 de litri de ulei, 960 de kilograme de orez, 1.210 pachete de ţigări de provenienţă Ucraina, 6.050 de litri de alcool produs din zahăr, 30.000 litri materie primă din zahăr pentru fabricat alcool şi sume de bani (32.014 lei şi 1.935 Euro).

image

CLICK AICI PENTRU IMAGINI

Cum acţionau


Potrivit aceleiaşi surse, contrabandiţtii acţionau pe două filiere. Una pornea de la doi tineri din Zalău,  B.D., de 28 de ani, şi B.I., de 29 de ani, care se deplasau în Ucraina de unde achiziţionau diverse cantităţi de zahăr, ulei, orez şi motorină, pe care nu le declarau organelor vamale. La întoarcerea în ţară, în baza  unor discuţii prealabile purtate cu persoane din judeţul Maramureş, mai cumpărau acelaşi gen de produse (intrate în ţară tot prin contrabandă) şi le transportau în Zalău, de unde le revindeau (en-gros) către diferiţi clienţi.

O altă filieră acţiona pe relaţia Ucraina – Satu Mare. S.B., de 38 de ani, S.M., de 42 de ani, şi C.I., de 51 de ani, B.B., de 31 de ani, P.D.D., de 45 de ani, introduceau în ţară zahăr de contrabandă pe care-l vindeau direct către şase persoane fizice din localităţile Mal şi Hurez, care-l foloseau pentru producerea de alcool, aceştia nefiind înregistraţi ca şi producători la organele vamale.

Prin sustragerea de la plata accizelor, a taxelor vamale şi a TVA s-a creat un prejudiciu estimat la 400.000 lei.

Cei 23 de suspecţi sunt cercetaţi într-un dosar aflat sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală  şi contrabandă. Poliţiştii au fost sprijiniţi în acest caz de Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite