Există şi bugetari fericiţi. Un medic din Zalău are un salariu de peste 10.000 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit cifrelor afişate pe site-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, un medic a plecat acasă, luna trecută, cu un salariu net de nu mai puţin de 10.900 de lei. Este vorba, cel mai probabil, de medicul legist Liviu Oroianu.

Nu toate salariile din Sănătate sunt mici. O demonstrează veniturile nete ale angajaţilor Spitalului Judeţean de Uregnţă Zalău, afişate lunar pe site-ul oficial al instituţiei, unde pe luna februarie (salarii încasate în luna martie), un medic a luat 10.900 de lei. Chiar dacă pe site nu apare numele beneficiarului acestei frumoase sume, faptul că ea apare în dreptul unui medic primar de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală ne conduce, categoric, către şeful acestui serviciu, medicul legist Liviu Oroianu.

De altfel, pe ultima declaraţie de avere a acestuia, datată iunie 2010, medicul declară pe 2009 venituri nete realizate de "aproximativ 200.000 de lei", ceea ce înseamnă, în medie, peste 16.000 de lei pe lună. Asta se întâmpla, însă, inainte de reducerea salariilor bugetarilor.

Al doilea salariu din spital este din aceeaşi specializare şi apare în dreptul unui medic primar de anatomie patologică: 7.828.

În acelaşi timp, salariul unui chirrg cu vechime nu depăşeşte 3.500 de lei, iar cel al unui oncolog, care se confruntă zilnic cu moartea,  2.500 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite